Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségi ülésén döntés született arról, hogy - a hosszú távú fejlesztést szem előtt tartva - az atlétika, a birkózás, a kajak-kenu, az ökölvívás, az öttusa, a súlyemelés, a torna, az úszás, a vívás, valamint a kézilabda, a kosárlabda és a vízilabda kerül kiemelt kategóriába. A besorolást két év múlva vizsgálják felül.

A tanácskozáson ugyanakkor elhangzott, hogy az Olimpiai Pályázat Előkészítő Bizottság a kormánynak tett javaslatában valamennyi olimpiai sportág fejlesztésének szükségességére hívta fel a figyelmet.

Schmitt Pál elnök bejelentette, hogy az erre az évre tervezett 115 millió forintos szponzori bevétel helyett már több mint 250 millió folyt be a MOB számlájára

A kormány által a közelmúltban megszavazott, egyszeri támogatásként előirányzott 400 millió forintra ugyan csak november végén, december elején lehet számítani, de az elosztásról már határozott az elnökség. Így tehát biztos, hogy - eredményességtől függően - 290 millió jut a szövetségeknek, s 40 millió az edzők ösztöndíjainak kiegészítésére. A férfi röplabda és a női kosárlabda felzárkózását 10-10 millióval segítik.

Az 1991-ben alapított MOB-érdemérmet idén Balczó András, minden idők legjobb öttusázója, Jákó Péter, az OSEI volt főigazgatója, az MTV Telesport szerkesztősége, Széchy Tamás úszó mesteredző és Vad Dezső, a MOB sajtószóvivője kapja. A kitüntetéseket december 8-án, az évzáró közgyűlésen nyújtják át.

Korábban: