Vágólapra másolva!
A tavaly negyedik Forma-1-es világbajnoki címét szerző német Michael Schumacher kapta a legjobb férfi, az ausztrál és a francia bajnokságon győztes amerikai teniszező Jennifer Capriati a legjobb női sportolónak járó Laureus-díjat. Az év felfedezettje szintén egy Forma-1-es pilóta, a kolumbiai Juan Pablo Montoya (BMW-Williams), az év visszatérője pedig ugyancsak teniszező, a Wimbledonban diadalmaskodó horvát Goran Ivanisevic lett.

A Sport Oscarnak is nevezett kitüntetést a csapatok között az ausztrál krikett-válogatott érdemelte ki. Az év mozgássérült sportolója címet a holland teniszező Esther Vergeer, az év extrém sportolója díjat a brazil gördeszkás Bob Burnquist vehette át.

A tavaly előtt útjára indított nemzetközi elismerésről a Világ Sportakadémia 44 tagja dönt. Michael Schumacher (Ferrari) az elmúlt két évben győztes amerikai golfozó Tiger Woods, a kerékpározó Lance Armstrong, a sprinter Maurice Greene és az ausztrál úszó Ian Thorpe előtt kapta meg a díjat.

Capriati a szintén amerikai teniszező Venus Williamset, a holland úszó Inge de Bruijnt, a svéd golfozó Annika Sörenstamot és az amerikai rúdugró Stacy Dragilát előzte meg. A monte-carlói gálán posztumusz Életmű díjat szavaztak meg a tavaly meggyilkolt Sir Peter Blake-nek. A kétszeres Amerika-kupagyőztes új-zélandi vitorlázót, aki szintén a Sportakadémia tagja volt, kalózok lőtték le az Amazonason. Az elismerést Sean Connery nyújtotta át Blake feleségének. A gálán Connery mellett több világhírű színész is megjelent, így Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones.

Ajánlat: