Társoldalunk:

Alpay Özalan

Fair Play-díjas török.

Izmiri születésű, s bár a két helyi klub közül a Göztepe volt a kedvence gyermekkorában, mégis az Altayban kezdte pályafutását. Az élvonalban 19 esztendősen mutatkozott be, egy évvel később leigazolta őt a Besiktas.

1995-ben kupát nyert a Fekete Sasokkal (gólt is szerzett a Galatasaray elleni döntőn), a következő évben pedig bajnoki címet szerzett. A válogatottban 1995 februárjában mutatkozott be és ott volt az 1996-os Európa-bajnokságon. A horvátok elleni meccsen félpályán keresztül üldözte Goran Vlaovicot, de nem vágta fel, amiért a török sajtó leszedte róla a keresztvizet, viszont Fair Play-díjat kapott.

Állandó tagja volt a válogatottnak a legutóbbi kontinensviadalon is (a portugálok ellen kiállították), ekkor már a Fenerbahce futballistájaként. Itt azonban csak egy idényt töltött el, mert 2000 nyarán az Aston Villa 5,6 millió fontért leigazolta.

A birminghami gárdába nehezen illeszkedett be, egy alkalommal a pályán felpofozta kapusát, David Jamest, mivel egy hiba után leszidta őt, de szép lassan meghatározó játékos lett. Az év elején megsérült és két hónapot ki kellett hagynia, de a törökök bíznak abban, hogy a világbajnokságra tökéletesen felépül.

Ajánlat:

Törökország - pofozógépből jó középcsapat