Társoldalunk:

Klicsko Lewisszal sakkozik, Nowitzki vívni fog

Új sportágban próbálja ki a képességeit Dirk Nowitzki: a németek klasszis kosárlabdázója pástra lép a július közepén sorra kerülő tauberbischofsheimi vívó-gálán. Mindeközben a profi ökölvívás két etalonja, Vlagyimir Klicsko és Lennox Lewis is "újítani fog": az ukrán kihívta egy sakkpartira a britet.

A Dallas Mavericks 24 éves sztárja, Dirk Nowitzki olimpiai és világbajnokokkal, valamint utánpótlás korú versenyzőkkel méri össze tudását vívásban. A bemutató pontos időpontja még nem ismert.

A boksz szerelmesei már régóta szeretnének megtekinteni egy Vlagyimir Klicsko-Lennox Lewis ütközetet. Álmuk most valóra válhat, egy apró különbséggel: a két öklöző nem a ringben, hanem a sakktábla mellett fog randevúzni. A kihívó Klicsko, Lewis, a WBO nehézsúlyú ökölvívó világbajnoka pedig a ringen kívül is szívesen megmérkőzne az IBF és a WBC legjobbjával.

"Biztos vagyok benne, hogy jó barátom, Garri Kaszparov vállalná a döntőbíró szerepét" - mondta a 26 éves ukrán bokszoló. Klicsko vasárnap az amerikai Ray Mercer ellen technikai KO-győzelemmel védte meg bajnoki övét, míg a brit Lewis június 8-án a nyolcadik menetben kiütötte az ugyancsak amerikai Mike Tysont.