Vágólapra másolva!
Több mint 44 esztendővel azután, hogy először szerepelt a képernyőn, s majdnem hat évvel nyugdíjazását követően tér vissza a Magyar Televízióba s veszi át hétfőtől a sportfőszerkesztőség irányítását Vitray Tamás. Korábban, 1988. november 1-től - rövid megszakítással - több mint nyolc éven keresztül már ellátta ezt a feladatot.

Arra a kérdésre, hogy milyen tervekkel lát újra munkához, meglepő választ adott: "Nincsenek, mert nem lehetnek terveim. Annak ellenére vállaltam az első hívó szóra a visszatérést, hogy pontosan tudom: úgyszólván reménytelen helyzetben van a Magyar Televízió s az irányításom alá kerülő részlege is. Ilyen körülmények között bármilyen tervet megfogalmazni fellengzős lenne."

Vitray, aki november 5-én lesz 70 esztendős, ennek ellenére tud olyasmit említeni, amit meg akar valósítani: "Szakmai kérdésekre gondolok, e területen vannak olyan elképzeléseim, amelyek megújulást jelenthetnek, s megvalósításuk nem pénzkérdés. Igen sok fiatal, mondhatni kezdő dolgozik a sportosztályon, őket kell, hogy is mondjam, ápolni." Ami a közvetítéseket, a képernyős szereplést illeti, ez ügyben jelentős mértékben befolyásolja őt az MTV első számú vezetője, Ragáts Imre: "Nekem ugyan nem ez hiányzik, de ő azt mondta, hogy szeretné, ha megjelennék a képernyőn is."

MTVhttp://www.mtv.hu

A magyar televíziózás egyik úttörője s az elmúlt közel fél évszázadban meghatározó egyénisége utoljára a februári téli olimpiáról közvetített Salt Lake Cityből. Az eddig összesen tizenegy nyári s hét téli ötkarikás játékokról tudósító Vitray - ahogy ő fogalmazott: "ha már elvállaltam ezt a munkát" - ott szeretne lenni Athénban is: "Ha minden úgy alakul, ahogy elképzelem, akkor megint kajak-kenut és úszást fogok közvetíteni."

Az MTV régi-új "sportfőnöke" hosszú évek óta tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, idén augusztusban egyetemi tanárrá nevezték ki. "Ezt a munkámat is tovább folytatom."