Társoldalunk:

A sportminiszterhez fordultak a szövetségek

A kézi-, kosár-, röp- és vízilabda-szövetség közös levélben fordult Jánosi Györgyhöz, kérve közbenjárását a televíziós közvetítések körüli anomáliák megszüntetéséhez.

A sportminiszter az MTI-től értesült a kezdeményezésről, de máris biztosította az érintetteket arról, hogy számíthatnak a támogatására: "Örömmel segítek, elvégre olyan sportágak szorulnak le a képernyőről, amelyek a magyar sport értékeit jelentik. Megérdemlik a népszerűsítést, s a magam részéről mindent el fogok követni ennek érdekében. A lehető leghamarabb elkezdem a tárgyalásokat a sportközvetítésekről minden szóba jöhető televízióval."
   
A magukat "kisemmizve" érző sportágak a Magyar Televízió megváltozott műsorszerkezetét, a sportközvetítések jelentősen csökkentett számát és idejét azért kifogásolják, mert ez komoly problémát okoz a szövetségeknek és klubjaiknak. "Szeretnénk elérni a televíziós megjelenések tervezhetőségét, a bajnoki, a hazai és nemzetközi kupamérkőzések, illetve válogatott találkozók nagyszámú közvetítését" - szól a négy labdajáték irányítóinak óhaja.

Vitray Tamás, az MTV sportszerkesztőségének vezetője így reagált, amikor szembesült a miniszternek írott sorokkal: "Azt ugyan nem érzem, hogy jelentősen csökkent volna a sportközvetítések műsorideje, de tökéletesen megértem az elégedetlenséget. Mi több, magam is tárgyaltam szerdán a négy közül három szövetségnek a képviselőjével, s tudom, hogy pénzt szeretnének kapni a sporttárcától a képernyőre kerülésük elősegítése érdekében, mert bizony a televíziós közvetítések költségeinek támogatására szükség van a részükről is."