Társoldalunk:

Sport 2002

Volt már unalmasabb, eseménytelenebb esztendő, kivéve tán a Ferrari-1-et. De téli olimpiát és focivébét nem minden évben rendeznek, túl gyakran magyar hegymászó sem jut fel a világ tetejére. Kiderült, hogy 2008-ban sem nálunk lesz a labdarúgó-Eb, Csollány hazai pályán végre vb-aranyat is gyűrűzött - íme az [origo] éves sportlajstroma, szigorúan a teljesség igénye nélkül.

Fotó: EPA
Lemaradtunk
Fotó: EPA
Nem nyertünk aranyat a téli olimpián, nem győztünk a focivébén (hisz nem is voltunk ott, bezzeg ha, de nem). Nem mi, magyarok rendezzük a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokságot sem, de legalább itt lesz a közelben, meg hát állítólag alig maradtunk le a nagy versengésben, szépen csillog az ezüst is vagy mi. (Az [origo] olvasói egyébiránt kérdésünkre úgy vélték, soha nem rendezünk ilyet, vagy leghamarabb 2100-ban.) Női kéziseink szintén nem védtek címet a kontinensvetélkedőn, a sakkolimpiáról sem a legfényesebb medáliával jöttek haza lányaink, fiaink.

De: megannyi magyar sikernek tapsolhattunk kajakosainktól az öttusázókon, (nehéz)atlétákon, női párbajtőrözőinken, pólósainkon, ökölvívóinkon át a tornász Csollány Szilveszterig, Erőss Zsolt meg csak fölsétált arra a nagy magas hegyre, honfitársaink közül elsőként.

És hát nagyon nem csak a magyarok eredményei, örömei vagy kudarcai, a velük történt érdekességek vagy furcsaságok számítanak. Nem kevés egészen kiváló teljesítményről beszélgethettünk napokig vagy hetekig, felejthetetlen pillanatok tömkelegét raktározhattuk el.

Nem volt ez egy rossz év, következzék hát egy emlékeztető, a teljesség igénye nélkül tényleg, ám nagyjából mindenestül, sportágak, színek szerint. A Fekete oldalon 2002 rossz híreiről, kudarcairól lesz szó, a Fehéren téli olimpiáról, hokiról, Erőss Zsoltról, a Zöldön fociról, a Kéken vizes sportokról, a Piroson a Ferrari-1-ről, a Piros-fehér-zöldön "egyéb" magyarokról, a Csillagos piros-fehér-kéken amerikai kosárról és jégkorongról, a Tarkán nemzetközi "egyébről", a Milkán vicces bármiről és a Kék-narancson sem szomorkodunk, miért tennénk, meglepetés.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK