Társoldalunk:

Sport 2002

Fotó: HavariaPress
Kezdjük a rossz "hírekkel", legyünk (ha lehetünk) túl rajtuk. Talán Simon Tibor halála volt a 2002-es év egyik legszomorúbb, sporttal kapcsolatos történése. A Fradi-szív egyik jelképének tartott Simi lehető legméltatlanabb halála általános felháborodást keltett.

Az erőszakos halál persze mindig megrázóbb, de nehéz volt napirendre térni a magyar futball legnagyobbjai közé tartozó Hidegkuti Nándor (az Aranycsapat legendás gólvágója) és Kubala László (aki egyedülálló módon három nemzeti tizenegyben, a magyarban, a csehszlovákban és a spanyolban alkotott maradandót) halála fölött is.

Megdöbbenve álltunk a szintén válogatott futballista, a német Bundesligában remeklő Hertha középpályása, ifj. Dárdai Pál öccsének váratlan halála előtt, Balázsnak a pályán állt meg a szíve.

Még szomorú, de már közel sem annyira borzasztó, sorsdöntő tényekkel, inkább méretes kudarcokkal folytatva: nem akartuk elhinni, hogy a Gellei-csapat ekkora verést képes kapni itthon a fehéroroszoktól. Vagy azt, hogy Amerika így le bír égni a férfikosárlabda-világbajnokságon. Vagy hogy három döntős kézicsapatunkból egy se győzi le az ellent. Vagy hogy pólósaink szétverik egymást finálé gyanánt. Az se nem volt semmi, amikor halálhírét keltették Lékó Péter sakkozónknak, vagy amikor rendre arról számolhattunk be: Kurnyikovának köze nincs a teniszhez, kikapott a valamilyen megyei torna előselejtezőjének a selejtezőjében.

Ám a szép Anna K.-hoz hasonlóan már inkább komikus, mint tragikus eseményekkel pár lappal odébb foglalkozunk - meztelenkedő román gerendavirtuózok, öngólok tucatját rugdosó madagaszkári labdát lábbal kergetők, Gellei, aki állandó jelleggel elégedett, PoshBeckhamSpice, K. Béla, Schumindig, miegymás, keresse az év sportvicceit a Milka oldalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK