Társoldalunk:

Sport 2002

Forrás: EPA
Nem a hülye haj a fontos
Fotó: EPA
Focivébé, Korea-Japán, Brazília. Jó volt, mert messze, de mégsem hajnalban, rossz volt, hisz esetenként úgy gyalázták a sportágat, ahogy csak nem szégyellték. Mert oké, Hiddink mesterrel fantasztikus dolgokat művelt a koreai robothad, az az An Dzsung Hvan gyerek meg a többiek valószínűleg a földbe döngölnék a mi fiainkat, na de hát. Moreno bíró, az olaszok elleni meccs vezetője minden bizonnyal jól érzi magát most, hogy kifizette tartozásait, luxusnyaralója meg luxuskocsija meg luxussípja van meg a minden, szokták írni az olasz lapok élvezettel azóta is. Örülhet, hogy nem kapott halat, gazzettába csomagolva.

A másik gépcsapat, "a lábbal szerzett góljaim rövid története" Klose vezette német alakulat is alaposan kiábrándította a futballszerető sokaságot, még jó, hogy Brazília meg valami Ronaldo srác úgy gondolta, ötödször is nekik jár a serleg. Volt még sok szép, sok jó, meccs meg gól meg csel meg baki, azt a következtetést is levonhattuk tán nem először és tuti nem utoljára: magyaroknak helye, esélye nem sok egy ilyen kis tornán.

De cáfoljon ránk a nemzeti tizenegy, amely idén ha nagyot nem is, kicsit azért alkotott - Gellei Imre tanítványai szerencséjüknek és viszonylag jó eredményeiknek hála jövőre kivívhatják a jogot, hogy szerepeljenek a 2004-es Európa-bajnokságon, hozzanak ránk víg esztendőt, ilyesmi. Maga a mester persze optimista, elégedett, minden fórumon ezt hirdette, Társalgónkban is ezt találta mondani.

Még néhány száraz tény: idén a Zalaegerszeg végzett a honi pontvadászat élén, a kupát az Újpest vitte haza, aztán Koplárovics Bélának volt egy BL-esete a Manchester United sztárgárdájával, hitetlenkedhettünk, éledezhettünk kicsinykét, míg a remény is meghalt, meg szokott (dal a hősről a Milka oldalon).

Apropó, ugrás a Bajnokok Ligájába, Zidane lőtt egy gólt, de nagyot, vagy lecsúszott vagy nem. És az elvileg spanyol Real Madrid nyerte a döntőt a gyárilag német Leverkusent verve, az UEFA-trófea a holland Feyenoordé lett a német Dortmund felülmúlásával (jé, csupa német ezüst). A Szuperkupában Real-siker, a spanyol bajnokságban a Valencia, az olaszban a Juventus, az angolban az Arsenal, a németben a Dortmund győzött.

Pár szóban az őszről: minálunk a Fradi vezet, kiemelteknél a Real Sociedad, a Milan, az Arsenal, valamint a Bayern München az élen a cikk készültekor, utóbbi a BL-ben már sehol, általános elhűlésre, de a Real is ég, még akkor is, ha közben újabb szülinapi ajándék gyanánt elhódította a Világkupát is a paraguayi Olimpia Asunción együttesét leckéztetve.

Fotó: MTI
Zalaegerszegidill
Fotó: MTI
És még: az expécsi, exdrogos, mostanság ferencvárosi Gera Zoltán Magyarország, a meg már sokszor citált, persze hogy brazil, persze hogy Real-Ronaldo a világ 2002-es legjobbja aranylabdástul, FIFA-díjastul; volt-van egy-két remek légiósunk Túliótól Sasukig, mindenféle ...ics-ekig.

Ja, volt egy magyar focicsapat a Bajnokok Ligája döntőjében, a Cső-Montage, teremben, nem jutott négy közé, sebaj, legközelebb. Augusztustól Puskás Ferenc nevét viseli a volt Népstadion, az MTK-pálya Hidegkuti, a Vasas Fáy utcai stadionja Illovszky nevét kapta - utóbbi esetben a névadónak fáj a legjobban a klub irtóztató állapota.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK