Társoldalunk:

Sport 2002

Forrás: EPA
Risztov és egy Eb-ezüst
Fotó: EPA
Kajak-kenu - megbízható éremgyárunk idén sem hagyott cserben minket, mind a hazai Európa-bajnokságon, mind a spanyolországi világbajnokságon, mind a németországi Világkupán tarolt a magyar. Szegeden, Sevillában és Duisburgban megszámlálhatatlan medál került Kovács Katalin és társai nyakába. A vébén "szégyenszemre" csak a hölgyek győztek; a szintén Spanyolhonban megrendezett maratoni világbajnokság is a magyarokról szólt. A Haller-Pető kettős is aranyérmes lett az evezősök vébéjén.

Úszás - a legfrissebb, hogy nálunk lesz a 2006-os Európa-bajnokság. Risztov Éva aratott a riesai rövidpályás Eb-n, a hódmezővásárhelyi lány még csak 17 éves, Egerszegi Krisztina, Kovács Ági után..., de hagyjuk is a közhelyes összehasonlítgatást, meglátjuk. A berlini kontinensvetélkedőn ugye nem sikerült aranyérmet szerezni, ezüstből bezzeg nyolcra futotta (Lengyel Imre műugrónak például kettőre), másoknak világcsúcsból meg ötre, nem volt rossz.

Vízilabda - elvesztett budapesti BL-döntő a Honvéddal, botrányos, verekedős magyar finálé, a Honvéddal (és a Vasassal). A nők Világkupát és Európa-bajnokságot is nyertek. Férfi válogatottunk mestere, Kemény Dénes jövőre nagyobb sikereket jósolt - "csak" ezüst sikeredett a Világkupán, "bírói" bronz a Világliga döntőjében. KEK-et nyert a Vasas.

Még víz, kék, rajta hajó: Gádorfalvi olimpiai kvótát szerzett (a sportlövő Sidi Péter és Igaly Diana után harmadikként), szörfösünk tizenkilencedik lett a vébén. Majthényi Szabolcs és Domokos András vitorlázó repülőhollandi világbajnokságon nem talált legyőzőre. Balázs Péter és Gurisatti Róbert búvárúszó Eb-n lett első. Volt még egy szép hosszú Volvo Ocean Race, mostanában ér véget a Louis Vuitton-kupa, az sem utolsó, főleg látványnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK