Társoldalunk:

Sport 2002

Fotó: EPA
MS ezt megúszta, majd tarolt
Fotó: EPA
Forma-1, dögunalom, Ferrari, Michael Schumacher. Meg Rubens Barrichello, aki minimum egy Oscar-díjat kellett volna, hogy nyerjen: ott van legjobb mellékszereplő ketagória. Sehol egy Senna, egy Prost vagy egy Mansell, Damon Hillt a Palik tüntette el, vagy akár csak egy Alesi, aki színt vitt, többet is, tényleg sehol.

Van egy Schumacher, illetve kettő, előbbinek a rivalda, utóbbinak a sárgaság, meg hát a Ferrari, amelyet persze nemigen illik szidni, mint a bokrot. Mert miért kéne már nekik visszafogniuk magukat? Miért ne hozzák ki magukból (reméljük, hogy) a maximumot? Dettó Schumi. Minden elismerés meg ugye pénzmennyiség az övék, technikai sport ez, hangsúllyal a technikán.

Mert azt nem várhatjuk el tőlük, hogy megsajnálják az elpáholt, meggyalázott, körönként hatszor lekörözött riválisokat. Azt viszont nem vártuk el tőlük, de a főnökök igen, hogy elengedje az egyik a másikat, illetve a brazil a németet muszájból, a német a brazilt mert "jaj, szegény Rubinho lépkedjél már föl tenmagad is a dobogónak az ő legfelső fokára hisz én már öt futammal ezelőtt bebiztosítottam az ezredik világbajnoki címemet és még gyűjtök is majd párat senki nem akadályozhat meg és minden rekordomat meg kell még hogy döntsem és veszek még pár kastélyt".

A Belga Nagydíjnak annyi, meg az Arrowsnak is, dohányreklám szabad-tilos, Häkkinen már inkább ralizik, fiatal kisemberek, egy-egy szép előzés, csúnya baleset, csak jobb jöhet jövőre. Szabálymódosítások, új pontrendszer, remény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK