Társoldalunk:

Sport 2002

Forrás: EPA
Bodiroga a kosárkupával
Fotó: EPA
Az egyik sláger Jugoszlávia győzelme volt az indianapolisi férfikosár-világbajnokságon. Dream Team a vert mezőnyben, Argentína okozott még szép kis napokat, meglepetéshegyeket.

Egy Paula Radcliffe nevezetű hölgy a maratoni futásban a világ eddigi legjobb eredményével ért célba, meg is előzte a szépfocista David Beckhamet a brit népszerűségi listán, meg az év atlétája lett. Tim Montgomery szinte hiába futkározott 9,78-as csúcsot százon, amerikai Párizsban.

Lance Armstrong negyedik Tour de France überkerékpáros versenyét nyerte, készül az ötödikre az amerikai csodabringás, neves kollegái közül többen, például a német Jan Ullrich vagy az olasz Marco Pantani meg heves doppingbotrányokba keveredtek, persze.

Tenisz: az Asztrál Opent a svéd Thomas Johansson, a Roland Garrost Alberto Costa, Wimbledonban a pillanatnyi világlegjobb, ausztrál Lleyton Hewitt, a US Openen az amúgy tán legnagyobb, amerikai Pete Sampras nem talált legyőzőre, a "görögnek" ez volt a tizennegyedik GS-sikere, páratlan. A nőknél az idei elsőt az amerikai Jennifer Capriati hozta, a többit aztán honfitársa, a nővérét (is) rendre alaposan elkalapáló Serena Williams.

Volt egy remek DK-döntő Párizsban, az oroszok jól ellopták a vendéglátóktók a serleget. Még Becker-féle adócsalásokról, Hingis-féle szenvedésekről, Kurnyikova-féle "játszani nem tudok, de próbálom, meg mutogatom magam, csak nyerhetek" tenisztelenségekről ment a pletyka.

Bokszolóéknál Lewis agyonverte, móresre tanította Tysont, Michalczewski meg mindenki úgy nagyjából címet védett, okot meg adott a bulvárkodásra nem is ritkán, Klicskóék végre majd jövőre tán szerencsét próbálhatnak Lewis ellen, vagy legalábbis egyikük, elvileg. Stallone újabb Rocky-filmet forgat, majd.

A Forma-1-hez (Piros oldal) hasonlatosan 2002-ben igen uncsi ralivébét a finn Grönholm és csapata, a Peugeot nyerte irdatlan fölénnyel, a Moto GP-ben az olasz Valentino Rossi bravúrkodott (Talmácsi a 125-ösöknél idén vegetált, no de majd jövőre a világbajnok Aprilia nyergében). A magyar raliban Janika volt újra a leggyorsabb.

A Dakart az autósoknál a japán, francia Maszuoka, Maimon kettős Mitsubishivel, a motorosoknál az olasz Meoni nyerte egy KTM nyergében. A magyarok feladták, de nem csüggednek, a 2003-as sivatagi száguldásra többen neveztek, mint.

És még: a férfikézilabda-vébén a házigazda svédek ünnepelhettek, a döntőben a németeket verték, színvonal, harc a köbön.

Az ukrán Ruszlan Ponomarjov 18 évesen világbajnoka lett a FIDE-nek, soha ilyen fiatalon még senki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK