Társoldalunk:

Rogge nem félti az olimpiát a háborútól

Minden várakozást felülmúló a jegyigénylés a 2004-es athéni olimpiára. A szervezőbizottság (ATHOC) tájékoztatása szerint mintegy 50 millió euró értékben már eddig 730 ezer belépőt foglaltak le a nemzeti olimpiai bizottságok, a nemzetközi sportszövetségek, a támogatók, illetve a NOB.

A játékokra összesen 5,3 millió jegyet bocsátanak ki, a nagyközönség ebből 3 milliót vásárolhat meg május 12-től a görög Alpha Bank 420 fiókjában, valamint interneten keresztül. A legnagyobb érdeklődés a Sydneyben is rendkívül sikeres úszóversenyek iránt nyilvánul meg, de az ATHOC illetékesei szerint a kevésbé népszerű sportágak eseményeire is jelentős mértékű az igénylés.

A szervezőbizottság még novemberben hozta nyilvánosságra, hogy a jegyek 10 és 300 euró közötti összegbe kerülnek majd. Hatvannyolc százalékuk 30 eurónál olcsóbb lesz, 30 százaléknyit 30 és 200 euró közötti összegért, 2 százaléknyit pedig 200-nál többért lehet megszerezni. Az átlagár 34 százalékkal lesz alacsonyabb, mint Sydneyben. Az értékesítésből várhatóan befolyó 183 millió euró a tervezett összbevétel 9,3 százalékát teszi ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK