Társoldalunk:

Rogge nem félti az olimpiát a háborútól

Lenyűgözték Athénban az olimpia helyszínek Klaus Schormannt, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnökét. "Szívderítő és egyben nagyon meggyőző tapasztalatokat szereztem a helyszíni szemle során" - nyilatkozott elégedetten a német sportdiplomata, aki már a december második hetében sorra kerülő tesztverseny részleteiről is megállapodott a helyi szervezőkkel.

Az sem gördítene akadályt a téli viadal elé, ha esetleg a végleges versenyhelyszíneket nem tudnák addigra átadni, ugyanis az olimpián majd bemelegítésre szolgáló létesítményekben is gond nélkül lebonyolítható lesz a próbaviadal. "Ez nem okozhat nagy problémát, hiszen a lényeg, hogy a versenyzők ismerkedjenek a környezettel, a felszerelésekkel és ezek adottak lesznek."

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szemlebizottsága elégedetten nyugtázta, hogy megfelelő ütemben haladnak a stadionépítési munkálatok. A Szalonikiben tett látogatás során a FIFA-küldöttség megtekintette a készülő Kaftantzoglio-stadiont, amelyben az átalakítás után 28 ezren szurkolhatnak majd kulturált körülmények között.

"Legutóbb a terveket láttuk, most viszont már az egyre szépülő létesítményt is" - mondta a FIFA képviselői nevében Issa Hayatou, az afrikai szövetség elnöke. "Sok munka vár még a görögökre, de biztos vagyok abban, hogy időben elkészülnek mindennel."

A szemlézők szombatig maradnak Athénban. Látogatásuk kapcsán olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a labdarúgótorna döntőjét a tervekkel ellentétben a használaton kívül álló, felújítandó pireuszi Karaiszkaki-stadion helyett mégis az eredetileg kijelölt városban, Maroussziban rendezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK