Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság azzal számol, hogy a magyar olimpiai csapat a nemzetek pontversenyében az első 15 között végez a jövő évi athéni játékokon. Aján Tamás főtitkár, a hazai előkészítő bizottság vezetője jelezte, hogy a célkitűzés meghatározására az egyes szövetségek terveinek összegzése alapján került sor.

A jutalmazást illetően azt mondta, hogy a MOB elképzelése szerint aranyéremért egyéni sportágban nettó 9-10 millió forint járna, szemben a Sydney utáni 6 millióval. Az egyéni sportok képviselői közül az eddigi 1-6. helyezettek helyett az első nyolc között végzők teljesítményét ismernék el, míg a csapatok továbbra is az 1-6. helyért kapnának pénzt.

A MOB korábbi közgyűlési határozata alapján valamennyi sportoló, aki teljesíti a kvalifikációs szintet és megszerzi a részvételi jogot, a sportági szövetség javaslata alapján tagja lehet az olimpiai csapatnak. Jelenleg egyébként több mint 750 versenyző tekintheti magát kerettagnak. Velük többoldalas szerződésben rögzítették az ezzel járó jogokat és kötelezettségeket. Eddig a sportlövő Igaly Diana és Sidi Péter, a szörfös Gádorfalvi Áron és a férfikézilabda-válogatott szerzett kvótát.

Olimpia 2012: Budapest a kormány válaszára vár/sport/20030311olimpia.htmlMásfél milliárdos támogatás az olimpiára/sport/20030205olimpia.htmlOlimpiahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28202

A majdani csapat utaztatását a Malév látja el, a hajók, a lovak s egyéb felszerelések szállítására a Hungarocamion Rt., a budapesti repülőtéri transzferre pedig a Homm Kft. vállalkozott. A hivatalos sportfelszerelést az elmúlt 35 évhez hasonlóan az adidas biztosítja térítésmentesen, illetve kedvezményesen.

Belépőket a Pegazus Tourson keresztül lehet majd vásárolni. Előnyt élveznek azok, akik szervezett utazásra is befizetnek. A MOB egyébként 22 ezer jegyet rendelt, és a szervezők 13 423-ra vonatkozó kérelmet igazoltak vissza.