Vágólapra másolva!
Kedden este öt taggal bővült, s immár 20 sportolót számlál az Athén Club. A jövő évi olimpiára készülő éremesélyes versenyzők támogatására létrehozott klubnak a kézilabdázó Farkas Ágnes és Perez Carlos, a vívó Tóth Hajnalka, a vízilabdázó Primász Ágnes és a kajakozó Horváth Gábor lettek a legújabb tagjai.

A 2000-es olimpia előtt alakult, nagy sikerű Sydney Club mintájára tavaly szerveződött Athén Club tagjai autót egyelőre még nem kaptak (a kiválasztottak három évvel ezelőtt használatra kaptak Fiat típusú gépjárműveket, amelyeket aztán később kedvezményesen megvásárolhattak), de van rá remény, hogy a már zajló szponzori tárgyalások lezárása után pozitívan változik a helyzet. A már meglevő támogatók jóvoltából a klubtagok belépéskor nettó 100 ezer forintot, valamint ajándékcsomagokat vehetnek át.

Olimpia 2012: Budapest a kormány válaszára vár/sport/20030311olimpia.htmlMásfél milliárdos támogatás az olimpiára/sport/20030205olimpia.htmlOlimpiahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28202

"Az Athén Club a 2004-es athéni olimpiai játékokra készülő pont-, illetve éremesélyes sportolók életkörülményeit hivatott javítani, felkészülésüket támogatni, illetve nagyobb média-nyilvánosságot adni mind az eredményeiknek, mind pedig a felkészülésük folyamatának. (...) A vállalkozás célja, hogy a lehetőségekhez mérten együttműködve a magyar sport gerincét alkotó szervezetekkel - MOB, nemzeti sportszövetségek, Magyar Csapat program - a szponzori támogatás közvetlenül a sportolókhoz kerüljön, amivel hatékonyabb segítség jöhet létre. A lényeges különbség tehát abban valósul meg, hogy nem szövetségeken és bizottságokon át kerül kapcsolatba a sportoló és a szponzor" - áll az Athén Club Alapítvány 2002. július 9-én keltezett alapító okiratában, amelyet kuratóriumi tagként Darnyi Tamás (ő azóta már kiszállt), Fábián László, Gyulay Zsolt, Szalay Balázs és Szabó Bence jegyzett.

Az első öt kiválasztott klubtag között a vizes sportok képviselői kerültek túlsúlyba, hiszen az október 15-i nyitó összejövetelen a Champs Sports Pubban a kajakozó Kovács Katalint, az evezős Haller Ákost és Pető Tibort, az úszó Risztov Évát, valamint "kakukktojásként" a birkózó Deák Bárdos Mihályt iktatták be először a klubba. Az immár 20 fős csapat legújabb tagjait, a kézilabdázó Farkas Ágnest és Perez Carlost (ő nem tudott jelen lenni), a kajakozó Horváth Gábort, a vízilabdázó Primász Ágnest és a vívó Tóth Hajnalkát kedden este a King Arthur's Lovagi Étteremben köszöntötték látványos műsorral: bajvívók fellépésével, hastáncos és tűznyelő produkciójával, valamint a ritmikus gimnasztikai vb-re készülő Haris Brigitta bemutatójával.

Az Athén Club jelenlegi tagjai: Mincza Ildikó (vívó), Igaly Diána (sportlövő), Balzsay Károly (ökölvívó), Fazekas Róbert (atléta), Simóka Bea (öttusázó), Deák Bárdos Mihály (birkózó), Haller Ákos (evezős), Pető Tibor (evezős), Kovács Katalin (kajakozó), Risztov Éva (úszó), Likerecz Gyöngyi (súlyemelő), Kolonics György (kenus), Boczkó Gábor (vívó), Szabolcsi Szilvia (kerékpáros), Csollány Szilveszter (tornász), Tóth Hajnalka (vívó), Horváth Gábor (kajakozó), Primász Ágnes (vízilabdázó), Perez Carlos (kézilabdázó), Farkas Ágnes (kézilabdázó).

Fábik Tibor