Vágólapra másolva!
Immár harminc tagja van a 2004-es ötkarikás játékokra készülő pont-, illetve éremesélyes versenyzőink felkészülését támogatni hivatott Athén Klubnak; az új belépők: Barta Nóra, Bárdosi Sándor, Sidi Péter, Sós Ildikó és Vaszi Tünde. 

Az Athén Klub legutóbbi összejövetelét szerdán este ezúttal nem a törzshelynek számító King Arthur's Lovagi Étteremben tartották meg, hanem a Vigadó térről induló Táncsics hajón. Itt a klubtagok köre újabb öt fővel bővült: a műugró Barta Nóra, a birkózó Bárdosi Sándor, a sportlövő Sidi Péter, a vízilabdázó Sós Ildikó és az atléta Vaszi Tünde került a "kiválasztottak", azaz a klubba beválasztottak közé. (A vasárnapi Európa-kupán távolugrásban győztes Vaszi nem tudott jelen lenni a beiktatáson.) Érdekesség, hogy Sidi Péter már gyakorlatban is Athénban érezheti magát, hiszen a 2002-es vb-n szerzett bronzérmével (kisöbű puska, összetett) megszerezte az olimpiai kvótát.

Az újdonsült klubtagok ezúttal is nettó 100 ezer forintot, valamint a szponzorok ajándékcsomagjait vehették át. Az új tagok közül a 2000-es sydneyi olimpián kötöttfogású birkózásban ezüstérmet szerzett Bárdosi Sándorral beszélgettünk:

- Mikor tudta meg, hogy bekerült az Athén Klubba?
- Egy héttel az ünnepség előtt. Annak idején a Sydney Klubba nem választottak be, kimaradtam a jóból, és csak utólag lettem úgymond tiszteletbeli tag. Örülök, hogy az Athén Klubnak "rendes" tagja lehetek. Beilleszkedési gondjaim nem voltak, mert szinte mindenkit ismerek.

- Sejti már, hogy az őszi vb-n, amelyen a súlycsoportok első tíz helyezettje olimpiai kvótát szerez, melyik kategóriában indul?
- Nehéz ügy, mert a 74 és a 84 kilogramm mellett és ellen is vannak érvek. Nagyon utálok fogyasztani, de a 74 kilogramm mégis olyan "aranyalma" a számomra, amit mindenképpen szeretnék megkaparintani. Akarom is, de félek is tőle. Szóval, egyelőre még nem tudom, hogy melyik súlycsoportban indulok.

- A csapatba kerülést tekintve riválisa lehet a sérülése után visszatérő vb-ezüstérmes Berzicza Tamás is. Beszélt már vele, hogy ő melyik súlycsoportban indulna?
- Mostanában nem beszéltünk.

- Mikor kezdi meg a vb-felkészülést?
- Vasárnapig még aktív pihenőn vagyok, július 1-től kezdődik a munka, egy hétig itthon, majd utána Olaszországba megyünk edzőtáborba.

Az Athén Klub jelenlegi tagjai
Balogh Gábor (öttusázó), Balzsay Károly (ökölvívó), Barta Nóra (műugró), Bárdosi Sándor (birkózó), Boczkó Gábor (vívó), Cseh László (úszó), Csollány Szilveszter (tornász), Deák Bárdos Mihály (birkózó), Farkas Ágnes (kézilabdázó), Fazekas Róbert (atléta), Győrffy Dóra (atléta), Haller Ákos (evezős), Hormay Adrien (vívó), Horváth Gábor (kajakozó), Igaly Diána (sportlövő), Kolonics György (kenus), Kovács Katalin (kajakozó), Likerecz Gyöngyi (súlyemelő), Madaras Norbert (vízilabdázó), Mincza Ildikó (vívó), Perez Carlos (kézilabdázó), Pető Tibor (evezős), Primász Ágnes (vízilabdázó), Risztov Éva (úszó), Sidi Péter (sportlövő), Simóka Bea (öttusázó), Sós Ildikó (vízilabdázó), Szabolcsi Szilvia (kerékpáros), Tóth Hajnalka (vívó), Vaszi Tünde (atléta).

Fábik Tibor