Vágólapra másolva!
Augusztus elsejétől elérhető a FOTEXnet által üzemeltetett internetes Sportrádió adása, melyen elsősorban magyar vonatkozású hazai és nemzetközi sportesemények közvetítését hallgathatják az érdeklődők. Az adás ebben a hónapban egyelőre tesztjelleggel üzemel, először szombat este 8 órától az FTC-Videoton bajnokit lehet figyelemmel kísérni.

A FOTEXnet által indított Sportrádió a nap 24 órájában hallgatható bármilyen internet-kapcsolattal rendelkező számítógépen egy egyszerű mp3-lejátszó szoftver segítségével, az egész ország területén.

Az élő sportközvetítések mellett mp3 minőségben a korábbi évtizedek és napjaink közkedvelt slágerei hallgathatók. A zeneszámokat egyelőre előre meghatározott sorrendben játsszák, később minden hallgató kedve szerint válogathat a rendelkezésre álló hazai és külföldi előadók műveiből.

A sportközvetítések és a zene mellett a tervezett műsorstruktúrában számos háttérműsor indítása is szerepel: sztárinterjúk, stúdióbeszégetések, telefonos bejelentkezések és szakértői vélemények színesítik majd a programot.

"Eddig több internetes cég próbálkozott internetes rádió indításával, több-kevesebb sikerrel. A FOTEXnet a Sportrádió indításával nem ebbe a sorba kíván beállni, hanem egy olyan űrt kíván betölteni, amely jelenleg a hagyományos rádiócsatornák körében is tapasztalható. Ahogyan a televíziók esetében is látható, a tematikus csatornák - különösen a színvonalas sportot sugárzó adók - nagy népszerűségnek örvendenek. Úgy véljük, hogy egy sporttal foglalkozó rádió indításával a sportrajongók széles táborának okozhatunk örömet, hiszen mostantól akár már munka közben, a számítógép előtt ülve is követhetik a sportvilág történéseit, így semmiről nem maradnak le" - mondta Porkoláb Péter, a FOTEXnet Kft. ügyvezetője.

A rádió első élő közvetítésére augusztus 2-án 20 órától kerül sor a Ferencváros-Videoton mérkőzés kommentálásával.