Társoldalunk:

Nyolcvanegy magyar megy az Universiadéra

Szerdán a Testnevelési Egyetemen került sor a dél-koreai Teguban augusztus 21-én kezdődő 22. Universiadéra utazó 81 tagú csapat búcsúztatására és az ünnepélyes eskütételre. Az eseményen részt vett Li Ho Dzsin, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete és Köpf Károly, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium sportért felelős helyettes államtitkára is.

A piros-fehér-zöld színeket tíz sportágban képviselik Teguban a versenyzők. Közülük leginkább a férfi vízilabdázók és a vívók - köztük a háromszoros egyéni Európa-bajnok Boczkó Gábor és a szintén Eb-aranyérmes Varga Gabriella - pályázhatnak a legnagyobb eséllyel az éremre.

"Remélem, hogy a hagyományoknak megfelelően szerepel majd a csapat, hiszen különösen az olimpiák előtti években jó eredményeket értek el a magyarok. Az együttesben több olyan sportoló található, aki várhatóan a jövő évi athéni ötkarikás játékokon is a legjobbak közé kerül majd" - mondta Frenkl Róbert, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke.

Som Ferenc csapatvezető kiemelte, hogy az eddigi Universiadékon összesen 96 első helyet gyűjtöttek a magyarok, így van rá esély, hogy Dél-Koreában megszületik a századik aranyérem is. Az ünnepélyes fogadalomtétel során a társak nevében a vívó Varga Gabriella és a vízilabdázó Pelle Balázs mondta el az eskü szövegét.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK