Vágólapra másolva!
Baumgartner Zsolt, Biros Péter, Kovács Katalin, Pálinger Katalin, Szabics Imre - szigorúan alfabetikus sorrendben az [origo] öt jelöltje az Év sportolója címre. Tessék dönteni, szavazni, továbbjuttatni egyikőjüket az Év embere választásunkra!

Baumgartner Zsolt január 1-jén lesz 23 éves. Ő az első, s ki tudja, meddig egyetlen magyar Forma-1-es pilóta. Élete lehetőségéhez Ralph Firman sérülésével jutott: a Jordan ír versenyzője a Magyar Nagydíj szombati szabadedzésén szenvedett súlyos balesetet, az ő helyére ugorhatott be. Tehette, hiszen Eddie Jordan májusban tesztpilótának szerződtette.

Baumgartner nem okozott csalódást a lelkes publikumnak, tisztességesen helytállt, bár autója féltávnál felmondta a szolgálatot. Annál jobban ment neki ellenben a soron következő Olasz Nagydíjon, amelyen Firman ugyan már rajthoz állt volna, az orvosok azonban úgy határoztak, még nem elég gyógyult a versenyzéshez. Baumgartner köszönte szépen az újabb lehetőséget, s teljesítette a monzai futamot: a 11. helyen ért célba, megelőzve a minardis Kiesát, valamint a sauberes Frentzent, meg persze a többieket, akik kiestek.

Baumgartner később a fellegekben érezhette magát, Eddie Jordan ugyanis szerződésajánlattal lepte meg a 2004-es idényre. A csapatfőnök persze nemcsak tudását, hanem komoly pénzösszeget is kért tőle. Aztán a Minardi is megkérte a kezét - van remény arra, hogy jövőre is legyen magyar versenyzője a száguldó cirkusznak. Baumgartner a világ legnézettebb sportágában alkotott maradandót, így helye van az esztendő legjobbjai között.