Vágólapra másolva!
Két év alatt nagyot javult az internet nyújtotta lehetőségek kihasználtsága a magyar sport szempontjából, de a szolgáltatások még korántsem nevezhetők kielégítőnek, már csak azért sem, mert a hazai sikersportágak közül az úszás, a vívás és a birkózás illetékesei még csak most tervezik beindítani, illetve megújítani honlapjukat - többek között ez a következtetés vonható le az MTI által készített összeállításból.

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztősége két éve feltérképezte a magyar sportéletet az internet használat szempontjából, elemezte, melyik szövetség, szervezet milyen honlappal rendelkezik, mennyire használja ki a világháló kínálta lehetőségeket, milyen hozzáféréseket biztosít az eredmények, fontosabb információk, adatok elérésére, hogyan enged teret az információáramlásnak, alkalmaz-e modern hirdetési formákat. Akkor elszomorító volt a helyzet, a teljesség igénye nélkül készült és a jellegéből adódóan szubjektív összehasonlításból kiderült, hogy a huszonkét vizsgált weblap közül csak öt szolgáltatása minősült jónak s további haté megfelelőnek.

Két év alatt ezen a területen a fejlődés nem állt le, sőt jelentősen felgyorsult, s ez a magyar sportot illetően is tetten érhető. A most górcső alá került huszonkilenc sportág honlapjai közül már kilenc nevezhető jónak, kilenc megfelelőnek, ugyanakkor még mindig tizenegy - azaz több mint az egyharmad - marad el az alapvető kívánalmaktól. Utóbbiak között olyan sportágakéi találhatók, mint az úszás, a vívás, a birkózás, a súlyemelés, a torna, az asztalitenisz vagy a kerékpár.

A lehetőség pedig adott, a Nemzeti Sportszövetség valamennyi tagjának biztosított egy számítógépet a szükséges felszereltséggel, teljes konfigurációval, szkennerrel. A cél a sportinformációs rendszer használata volt. Nyolc szövetség azonban - köztük több olimpiai sportág szervezete - még nem töltötte fel a rendszert.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium és a Nemzeti Sportszövetség weboldala jó, illetve megfelelő.