Társoldalunk:

Ötödik lett a férfikard-csapat

2004.08.19. 14:07

A magyar férfikard-csapat a pontszerző ötödik helyen végzett az athéni olimpián, miután 45-40-re nyert Ukrajna ellen. A végső győzelmet a franciák szerezték meg: a fináléban 45-42-re verték az olaszokat.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
Nemcsik ismét jól kezdett, 5-4-re hozta a Sturbabin elleni asszót. Fodor és Kaluzsnyij nem bírt egymással (5-5), Ferjancsik pedig legyőzte a világbajnok Lukasenkót (5-3).

A folytatásban Fodor 6-5-re kikapott Sturbabintól, Nemcsik 5-4-re verte a továbbra is gyengélkedő Lukasenkót, Ferjancsik alulmaradt Kaluzsnyijjal szemben (5-6).

Az utolsó kör előtt két találat volt az előny (30-28), ami a Fodor-Lukasenko (5-6) csörte után egyre olvadt. Ferjancsik viszont 5-4-re nyert Sturbabin ellen, majd Nemcsik 5-2-es sikere Kalusznij ellen a magyarok 45-40-es győzelmét jelentette.

Az egyéniben ezüstérmes Nemcsik ismét a csapat legjobbja volt plusz öt tussal, Ferjancsik plusz kettes, Fodor mínusz kettes mutatóval fejezte be a találkozót.

Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Olimpiai ajánlatok az [origo] bevásárló-központban
"A vereség után amit lehetett, kihoztuk a versenyből, de természetesen nem vagyok elégedett" - mondta Ferjancsik, akit az egyéniben éremesélyesként éppen Nemcsik búcsúztatott. "Több van a csapatban, mindenkinek át kell gondolnia, mi a gyengébb szereplés oka. Sajnos év közben is azt éreztem, hogy nem tudunk egységesen jól vívni, mindig valakinek rosszabbul megy. Ez persze gyakran előfordul, így én hittem abban, hogy fel tudunk állni. A zsűri se velünk volt, de azért nem akarom erre fogni az amerikaiak elleni vereséget."

Mindkét elődöntő drámai küzdelemben dőlt el. Az olimpián 1992 óta veretlen és sorozatban negyedik diadalukra készülő oroszok 45-43-ra kikaptak az olaszoktól, miután az utolsó párban Tarantino legyőzte Pozdnyakovot. A szinte eksztázisban vívó amerikaiaknál Smart - akárcsak a magyarok ellen - villámgyors lerohanásaival hátrányból fordított és 44-44-re egyenlített a franciákkal szemben, amikor D. Touya megsérült és az utolsó tus előtt hosszan kellett ápolni. Ennek ellenére bevitte a döntőt érő találatot, amit az amerikaiak hevesen vitattak, Smart a bírónak akart rontani, de társai lefogták.

A vívóversenyek pénteken a nőipárbajtőr csapatküzdelmeivel folytatódnak, a magyarok éremesélyesként Kanadával kezdenek a negyeddöntőben.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK