Vágólapra másolva!
Cselgáncsban, vívásban és úszásban szerzett érmet vasárnap a magyar paralimpia-küldöttség. A dzsúdósok között Vincze Gábor a 81 kg-os kategóriában lett harmadik, míg a kerekesszékes párbajtőrcsapat Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Jurák Andrea, Pálfi Judit összeállításban ezüstöt nyert. Ugyancsak második lett Pásztory Dóra a 100 méteres női pillangóúszásban.

Az athéni paralimpia második napján megszületett a második magyar cselgáncsérem: a 60 kg-osok között szereplő Bíró Norbert szombati harmadik helyezését követően vasárnap a 81 kg-os kategóriában induló Vincze Gábor állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Vincze az első mérkőzésén waza-arival nyert egy olasz dzsúdós ellen, majd a folytatásban ipponnal győzte le ukrán ellenfelét. A döntőbe kerülésért azután jukóval kikapott a későbbi ezüstérmes japán Judzsi Katótól, végül pedig ipponnal verte a kanadai Morgan Billt.

Pásztory Dóra révén magyar ezüstérmest is avattak az esti úszódöntőkben: a 100 méteres női pillangó S8-as kategóriájának fináléjában elért 1:23.85 perces ideje segítette őt a dobogó második fokára. Pásztorynál csak az olasz Immacolata Cerasuolo tudott jobbat produkálni 1:23.04-es teljesítményével.

Az úszóprogramban még három magyar érdekeltségű versenyszám szerepelt: Kovács Ervin az 5. lett 100 méter gyorson (S5-ös kategória) 1:19.43 perccel, Becsey János 6-ként ért célba a 200 méteres vegyesúszásban (SM7) 2:53.69-es idővel, Raczkó Gitta pedig a 7. helyet szerezte meg a női 200 m vegyes (SM7) vasárnap esti döntőjében, 3:30.02 perc alatt teljesítve a távot.

Ezüstérmet szerzett a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Jurák Andrea, Pálfi Judit összeállítású kerekesszékes párbajtőrcsapat is. A magyar válogatott előbb magabiztosan nyert az amerikaiak, majd szoros csatában a lengyelek ellen, a döntőben viszont alulmaradt a hongkongiakkal szemben.

Krajnyák szombaton egyéniben harmadik lett az A-kategóriában, Dani negyedik a B-ben. A csapatversenyben egyetlen kategória van.

eredmények
a negyeddöntőben: Magyarország - Egyesült Államok 45-19
az elődöntőben: Magyarország - Lengyelország 45-43
a döntőben: Hongkong - Magyarország 45-33.