Társoldalunk:

Újabb négy doppingeset a paralimpián

2004.09.26. 20:56

Négy újabb pozitív doppingteszt született az Athénban zajló paralimpián. A vasárnapi versenyeken nem szerzett érmet magyar résztvevő.

A további vétkesek között három erőemelő - az észt Alekszander Koroljov, a szír Jusszef Sejk Junesz és az iráni Ali Hosszeini - és egy tandempilóta, a szlovák Juraj Petrovic volt. A szír és az iráni versenyzőnek vissza kellett adnia bronzérmét, míg az első ép sportolóként lebukott szlovákot fogyatékos partnerével együtt egy ezüsttől fosztották meg. Valamennyiüket kétéves eltiltással sújtották.

Az athéni seregszemlén eddig elvégzett 529 vizsgálatból ezzel már hétre emelkedett a pozitív tesztek száma. Korábban két azeri erőemelőről és egy kubai cselgáncsozóról derült ki, hogy tiltott szert használt. Sydneyben összesen 11 paralimpikon akadt fenn a szűrésen.

A vasárnapi versenyeken egyébként nem szerzett érmet magyar résztvevő. Becsey János az 50 m-es gyorsúszásban (S7-es kategória) nem tudta beverekedni magát a döntőbe, míg az erőemelő Sas Sándor a 90 kg-osok között 182.5 kg-os teljesítménnyel a kilencedik helyen végzett.

Dóra Krisztina a női maratonin (T54) a 14. lett, a bócsaválogatott pedig 4-3-ra kikapott Szlovákiától.

A magyarok eddig egy arany-, nyolc ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek a paralimpián.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK