Vágólapra másolva!
Távozik a Magyar Televízió sportszerkesztőségének éléről Vitray Tamás, s a Telesport vezetését Schulek Csaba, a Duna Tv sportszerkesztőségének vezetője veszi át. Az új főszerkesztőt pénteken mutatják be.

Hónapokkal korábban felröppent a hír, az olimpiát követően váltás következhet be a Telesport élén. Az [origo] információja szerint Vitray Tamás két év után távozik az MTV sportfőszerkesztőségének éléről, utódja Schulek Csaba, a Duna Tv sportszerkesztőségének vezetője lesz.

Vitray több mint 44 esztendővel azután, hogy először szerepelt a képernyőn, s majdnem hat évvel nyugdíjazását követően tért vissza 2002. október 21-én a Magyar Televízióba s vette át a sportfőszerkesztőség irányítását. Információink szerint a főszerkesztői posztra eséllyel pályázott Komlósi Gábor - Vitray helyettese -, Siklós Erik, a Magyar Rádió sportszerkesztőségének munkatársa, de felmerült Gulyás László és Suba Kata neve is.

Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke az [origo] Társalgójában szerdán elmondta, a hírekkel ellentétben nem mentette fel Vitray Tamást.

"Személyi kérdésekről a munkatársaimmal szeretnék beszélni, nem mentettem fel Vitray Tamást, de ha bármilyen változás lesz, mondjuk, akár a sportfőszerkesztőség életében, arról idejében tájékoztatom majd a nagyközönséget. Egyébként fontos az, hogy a hazai és nemzetközi sport legjava megjelenhessen a képernyőn, és csak emlékeztetőül mondom, hogy az idén 5 nagy világeseményt közvetített a Magyar Televízió, és ez több mint 3 milliárd forintba került. Ehhez senkitől semmilyen támogatást nem kaptunk" - mondta Rudi.

Arra a kérdésre, mi lehet az oka, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban több sportriporter is elhagyta az MTV-t s máshol bukkantak fel, az elnök nem tudott egyértelmű választ adni. "Nem tudok rá válaszolni, azokat kellene megkérdezni, akik elmentek. Van persze egy nem túl pozitív feltételezésem: megvárták az olimpia végét, mert azért az egy izgalmas vállalkozás, aztán léptek le. Tisztelet a kivételnek."