Vágólapra másolva!
A dpa hírügynökség az idén is összegyűjtötte az év legemlékezetesebb német vonatkozású aranyköpéseit.

"Jó esélyünk van, hiszen annyira mások vagyunk, mint mások." (Peter Zühlsdorff, a 2012-es lipcsei olimpiai pályázat vezetője)

"Mi, németek, gyakran addig csóváljuk a fejünket, amíg haj kerül a levesünkbe." (Wolfgang Tiefensee lipcsei főpolgármester a város olimpiai kilátásairól)

"A Bochum jövőre a Bajnokok Ligájában indul, mi pedig a Kebab-kupában. Legalább újra beutazhatjuk a Közel-Keletet." (Rudi Assauer Schalke-menedzser félelmei)

"Nagyon vékony ám a mezsgye a száguldás és a kisodródás között. Úgyhogy a jelszó: nyugodtan a seggel, és gyerünk." (David Möller szánkós a csapatban szerzett világbajnoki aranyérem után)

"Tudtommal nincs olyan passzus a német alkotmányban, hogy a Bayern Münchennek kötelező megnyernie a bajnokságot." (Oliver Kahn, a Bayern kapusa)

"Ilyen lövést kéz és láb nélkül is ki kellett volna védenem." (Kahn önkritikája a Real Madrid elleni bakija után)

"Fogalmam sincs, hogy miről kellene beszélgetnünk. Nekem nincs 24 éves barátnőm, én másféle életet élek." (Jens Lehmann Kahnról a német válogatottban dúló kapusvita kapcsán)

"Aki nem tudja kivárni a pokolt, sportpolitikusnak megy." (Klaus Kotter, a bobszövetség elnöke)

"Az, hogy a Wolfsburg három éven belül a BL-ben játsszon, annyira valószínű, mint hogy én a 2006-os vb-n a brazil válogatottban szerepeljek." (Stefan Effenberg a Wolfsburg lehetőségeiről)

"Ebbe nem ülök be, ez egy BMW. Akkor inkább gyalog megyek." (Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnok, amikor BMW-vel vitték volna egy sajtótájékoztatóra)

"Kedves leverkuseni vendégek! Sokféle gyógyszer létezik, de a Schalke ellen nincs orvosság!" (A Schalke stadionújságjából)

"Nem látok semmilyen vészharangot kongani." (Jan Ullrich profi kerékpáros a Tour de France előtt)

"Ha kell, kikötözzük önt az Olimpiai-stadion tetejére." (Fani Palli-Petralia megbízott görög kultuszminiszter a külföldi ajánlatokkal kecsegtetett Otto Rehhagel szövetségi kapitánynak)

"BL-meccseket kell néznem. Fontos feltérképezni a leendő ellenfeleket." (Jürgen Klopp, az élvonalba felkerült Mainz trénere)

"Ha Lothar Matthäus Magyarországon edzősködik, akkor én is megpályázhatnék egy állást." (Stefan Effenberg)

"Kedves brémaiak! Kérjük, naponta polírozzátok a bajnoki tálat, és vigyázzatok a karcolásokra. Szeretnénk épségben visszakapni. A Ti Bayernetek" (Bayern-hirdetés egy újságban)

"Nem értem a tévéadókat. Miért nem építenek rögtön egy Bayern-stúdiót, hogy abban nyalják a seggüket?" (Rudi Assauer Schalke-menedzser, miután az ARD a Bayern-Hamburg találkozót tűzte műsorára)

"Mit érdekli a tölgyet, ha a vaddisznó a törzsén vakarózik?" (Karl-Heinz Rummenigge Bayern-alelnök válasza)"