Vágólapra másolva!
A Vasas Sport Club Pasaréti úti kiemelt sportövezetében egymilliárd forintot fordít sportberuházásokra a következő tíz évben az MKB Euroleasing Rt. A sportcélú ingatlanok és a hozzájuk kapcsolódó létesítmények fejlesztéséről kedden, sajtótájékoztató keretében számolt be Markovits László, a sportklub ügyvezető elnöke és Farkas Balázs, a részvénytársaság elnök-vezérigazgatója.

Elhangzott, hogy a kisebbedő állami szerepvállalás, a létesítmények - a Vasas-elnök minősítése szerint - szörnyű állapota, a szponzorok-mecénások mielőbbi fellelése együttesen sarkallta arra a piros-kék klub irányítóit, hogy a tulajdonos államtól átvegyék a vagyonkezelői jogot, amelyhez a Vasas SC másfél éves tárgyalássorozat eredményeként, jelképes, egyforintos összegért jutott hozzá 49 évre a Pasarét mellett a Folyondár és a Fáy utcai létesítményeket illetően is. A vagyonkezelői jog gyakorlatilag tulajdonosi jogosultságot biztosít a Vasas számára, az érintett ingatlanokkal saját maga rendelkezhet, jóllehet azokat nem adhatja el, zálogjoggal nem terhelheti meg, haszonélvezetet nem alapíthat rájuk.

Forrás: [origo]

A fejlesztések első lépéseként - ötven-ötven százalékos részesedéssel - a két fél Vasas-Pasarét Kft. néven közös céget alapított azzal a hangsúlyozottan közérdekű céllal, hogy kizárólag sportberuházásokat valósít meg és működtet a Pasaréten. Az MKB Euroleasing vállalta, hogy 10 év alatt 1 milliárd forintot fordít az 58 ezer négyzetméteres Pasaréti úti sportövezetre, s a munkálatok már a következő hetekben megkezdődnek. Hamarosan - a kölcsönös remények szerint május végére - végeznek a mintegy 350-400 millióba kerülő első ütemmel, amelynek eredményeként nagyméretű műfüves futballpálya, streetballpálya és - a jelenlegi teniszcsarnok helyén - kosárlabdázásra alkalmas csarnok születik. Négy hónap alatt felújítják a hat teniszpályát is, majd a második-harmadik ütem céljai között új vívóterem kialakítása, új csarnok és fedett tanuszoda megépítése is szerepel.

Markovits László az önzetlen partnert dicsérte, Farkas Balázs pedig leszögezte, egy hamisítatlan magyar cég vezetőjeként úgy lépett együttműködésre a Vasassal, hogy tudja: itt nincs helye a profitszerzésnek, s bár az élsport is fontos, a milliárdos beruházással az alapcél az, hogy sok egészséges gyerek nevelődjön ki. Elsősorban arra törekednek a Pasaréti úti fejlesztésekkel, hogy egy gyermek- és szabadidősportos központ jöjjön létre az ifjabb korosztály folyamatos foglalkoztatására, miközben a sportcentrum változatlanul otthona marad a Vasas SC több szakosztályának is.