Vágólapra másolva!
Kovács Ervin és Pásztory Dóra személyében két úszó lett a 2004-es év parasportolója. A Magyar Paralimpiai Bizottság közel 70 kérdőívet küldött szét a sajtó képviselőinek, s az ünnepélyes eredményhirdetésre csütörtökön került sor a Sofitel Átrium Hotelben. Az eseményen részt vett Mádl Dalma, a köztársasági elnök felesége is.

A férfiaknál diadalmaskodó Kovács Ervin három ezüstérme mellett egy 4. és egy 5. hellyel zárt a szeptemberi paralimpián, míg a nőknél a Sydneyben is bajnok Pásztory Dóra a magyar küldöttség egyetlen athéni aranyát nyerte 200 m vegyesen. Sikerét ráadásul világcsúccsal érte el (2:55.01 p), ezenkívül kétszer a dobogó második fokára is felállhatott.

A csapatok versenyében a női tőrözők, illetve párbajtőrözők végeztek az élen, akik két ezüstéremmel tértek haza Görögországból, az edzők közül pedig Anatolij Petrov kapta a legtöbb szavazatot, aki Pásztory Dóra felkészülését irányítja.

az év parasportolói
férfiak: 1. Kovács Ervin (úszó) 53 pont 2. Szekeres Pál (vívó) 37 3. Vincze Gábor (cselgáncsozó) és Vereczkei Zsolt (úszó) 11-11

nők: 1. Pásztory Dóra (úszó) 66 pont 2. Dani Gyöngyi (vívó) 35 3. Krajnyák Zsuzsanna (vívó) 20

csapat: 1. női tőr- és párbajtőr csapat (Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Jurák Andrea) 64 pont 2. bócsapáros (Béres Dezső, Gyurkota József) 32

edzők: 1. Anatolij Petrov (úszás) 57 pont 2. Tari Imre (úszás) 24 3. Keserű József (cselgáncs) 13,5.