Társoldalunk:

Elhunyt Nagy László egykori műkorcsolyázó

2005.04.11. 19:54

Életének 78. évében váratlanul elhunyt Nagy László, egykori kiváló műkorcsolyázó, aki Mariann húgával 1952-ben, Oslóban és 1956-ban, Cortina d'Ampezzóban párosban olimpiai bronzérmes volt.

A norvég fővárosban még egy sikert élt meg, 1950-ben ott lett ugyanis először Európa-bajnok. A remek teljesítményt öt évvel később Budapesten ismételte meg, ezen kívül pedig a kontinensviadalok történetében még négy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a testvérével.

Világbajnokságon háromszor állhatott fel a páros a dobogó legalsó fokára. A nagyszerű műkorcsolyázó pénteken még ott volt a Csik Ferenc nevét viselő budapesti iskola ünnepségén. Nagy László visszavonulása után sem szakadt el kedvenc sportjától, edzőként sikeresen dolgozott: többek között Almássy Zsuzsa és Csordás Marika tartozott tanítványai közé.

A "civil" életben is példamutatóan helytállt, hosszú éveken át vezette a Sportkórház laboratóriumát. A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés.