Vágólapra másolva!
Nagy Péter 400 m vegyesúszásban ezüst-, míg Listár Nikolett 100 m-es síkfutásban bronzérmet szerzett a törökországi Izmirben zajló Universiadén.

Nagy az előfutamból a harmadik legjobb idővel, 4:23.00 p-es eredménnyel került be az esti döntőbe, ahol remekül úszott, és délelőtti idején közel három másodpercet javítva, 4:20.05-tel másodikként csapott célba.

Listár, az ARAK atlétája már a hétfői előfutamban és középdöntőben is jól futott, így biztosan jutott az elődöntőbe. Ott 11.80 mp-cel, futamából harmadikként biztosította helyét a fináléban, amelyben 11.71-et "repesztett" és lett - már érmet érően - harmadik.

Máté Gábor az első, Varga Roland pedig a nyolcadik helyen jutott be a diszkoszvetés szerdai döntőjébe. A tavalyi athéni olimpián finalista, a helsinki világbajnokságon viszont a döntőről lemaradt Máté 62,59 méteres dobással nyerte a selejtezőt. A 2001-ben vb-hetedik Varga 58,82-vel lett nyolcadik.

Nem szerepeltek jól a férfi kardozók: Prutkay Zoltán a 64, Kósa Miklós és Decsi Tamás a 32 között búcsúzott. A vívócsarnokban a női tőrözőknek nem sikerült feledtetniük a férfi kardozók gyenge produkcióját: Ujlaki Virgine a 16, míg Varga Gabriella és Berta Adrienn a 32 között esett ki.

A kötöttfogású birkózók küzdelmeiben a 66 kg-os Lakatos Zoltán rögtön első mérkőzésén kikapott és kiesett. A 120 kg-ban szereplő Branda Gyula szintén elveszítette első találkozóját, igaz, ő a vigaszágon folytathatta, ám ott sem tudott meccset nyerni, így a hetedik helyen zárt.

Az esélyeknek megfelelően a magyar férfivízilabda-válogatott könnyed, tízgólos győzelmet aratott a lengyel csapat ellen, s ezzel bejutott a legjobb négy közé. A magyar együttes, amely a negyeddöntőben 13-3-ra győzte le ellenfelét, s csütörtökön 19 órától az Oroszország-Japán mérkőzés győztesével vívja az elődöntőt.