Vágólapra másolva!
Az oroszok elleni magabiztos győzelemmel bejutott a törökországi Izmirben zajló Universiade férfi vízilabdatornájának döntőjébe a magyar csapat. Kovács István címvédő együttese 9-5-re nyert az elődöntőben, és a fináléban a szerb-montenegrói - török párharc továbbjutójával mérkőzik péntek este.

A magyar vívók ismét csalódást okoztak, miután a női párbajtőr és a férfi tőr csapat sem tudott a legjobb négy közé jutni. A párbajtőrözők a nyolcaddöntőben a cseh együttessel találkoztak és ez az akadály nem is jelentett problémát a számukra, 45-34-re győztek. A négy közé kerülésért az ukrán vívók következtek, akiktől 45-41-re kikaptak a magyarok és búcsúztak. A tőrözök hasonló koreográfia szerint versenyeztek: a nyolcaddöntőben győzelem a franciák (45-41) ellen, majd a következő körben vereség a Japánoktól (28-45).

Listár Nikolett a nyolcadik helyen végzett a 200 méteres síkfutásban. A 100-on bronzérmes magyar versenyző 24.08 mp alatt teljesítette a távot, ezzel elmaradt az elődöntőben elért 23.87-es eredményétől. A győzelmet az orosz Natalija Ivanova szerezte meg 23.28-cal.