Vágólapra másolva!
Kamuti Jenő újra versenybe szállna a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkári posztjáért, amennyiben a szervezet közgyűlése az elnökség határozatát követve megvonná a bizalmat Aján Tamástól és új választást írna ki.

"Öt hónapja, amikor pályáztam, akkor is azt mondtam, hogy maga a feladat érdekel, e tekintetben pedig nem változott semmi, vagyis továbbra is érdekel" - nyilatkozta Kamuti Jenő.

Kamuti, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, az Európai Vívószövetség alelnöke volt az egyetlen kihívója májusban a főtitkári teendőket 1989-től ellátó s akkor végül ismét megválasztott Aján Tamásnak, akitől azonban a MOB elnöksége múlt pénteken - a súlyemelőket érintő athéni doppingügyekkel összefüggésben tett nyilatkozatai miatt - egyhangúlag megvonta a bizalmat.

Kamuti szerint több forgatókönyv is elképzelhető. Egyrészt előfordulhat, hogy Aján Tamás jelenlegi álláspontját megváltoztatva magától lemond, ez esetben felgyorsulhatnak az események. (Aján ezt a lépést azzal hárította el, hogy teljesen vétlennek és ártatlannak tartja magát.)

Másrészt - legalábbis elvben - megtörténhet, hogy a közgyűlés kiáll Aján mellett, akkor viszont az elnökség kerül kellemetlen helyzetbe. Harmadrészt pedig - és ez tűnik a legvalószínűbbnek - a közgyűlés november 26-án elfogadja az elnökség álláspontját, leváltja Ajánt, és új választást ír ki.

A szabályzat értelmében legalább 30 napnak el kell telnie a kiírás és a voksolás között, vagyis kérdéses, hogy lesz-e még idén új főtitkára a MOB-nak.