Vágólapra másolva!
Aján Tamás MOB-főtitkár megítélése szerint egy májusban indult politikai kampány szerves részét képezte a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének az ő elmozdítását célzó határozata. Ezt az a sajtóközlemény rögzíti, amelyet Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke, a NOB-tagja adott ki csütörtökön.

Ebben a sportvezető kategorikusan visszautasít minden vádaskodást, amely a MOB-ban betöltött főtitkári pozíciójával kapcsolatosan a sajtóban megjelent, és jelzi, jogi úton kér elégtételt a valótlanságokat állító médiumokkal szemben.

"A MOB elnökségének azon határozata, hogy elmozdítson a főtitkári székből, egy májusban indult politikai kampány szerves részét képezte. Az IWF elnökeként, NOB-tagként és a WADA vezetőségi tagjaként a doppingellenes küzdelem egyik vezéregyénisége vagyok. Egyúttal a MOB egyetlen vezetője, aki fényt derített a magyar sportolók athéni doppingvizsgálatokkal kapcsolatos csalásaira és ragaszkodott elmarasztalásukhoz. A MOB elnöksége nem támogatta ezt a törekvésemet, sőt ezt ellenem fordítva ürügyként használta fel politikai céljai eléréséhez" - áll a közleményben.

A MOB elnöksége múlt pénteken egyhangúlag, 15-0 arányban megvonta a bizalmat Aján Tamás főtitkártól az athéni olimpián történt, a magyar súlyemelőket érintő doppingesetek kapcsán tett nyilatkozatai miatt.