Vágólapra másolva!
Faragó Judit, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára vállalja a megmérettetést a MOB főtitkári posztjáért. A sportvezető, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének is tagja, úgy véli, továbbra is főállásban kell ellátni ezt a feladatot.

"Az október 21-ei elnökségi ülés óta több helyről kaptam bátorítást, felkérést, hogy vállaljam el a főtitkári munkát" - mondta Faragó Judit. "Ez számomra nagy megtiszteltetés, egy olyan kihívás, ami mellett nem lehet elmenni, ugyanakkor nagy dilemmát jelent, hogy elhagyjam szeretett sportágamat, amelyben játékosként és vezetőként, csaknem 30 évet töltöttem el. A főtitkári munkát ugyanis szerintem, csak főállásban, teljes erőbedobással lehet ellátni."

Faragó hozzátette: Aján Tamással kapcsolatban éppen az volt a MOB elnökségének egyik problémája, hogy a sportvezető, egyéb elfoglaltságai miatt, nem tudott annyi időt és energiát szentelni ennek a munkakörnek, amennyit az megkövetel.

"A MOB elnökségében nem Aján Tamás ellen, hanem a megújulás mellett szavaztam. Az én olvasatomban nem az ő személyéről szólt a voksolás, nem is a doppingügyekről, vagy a politikáról, hanem arról, hogy ő nem tudott teljes erővel erre a feladatra koncentrálni. Azért is fontos, hogy a főtitkár főállásban lássa el feladatát, mert a munkája akkor számon kérhető."

A MOB október 21-ei elnökségi ülésén vonta meg a bizalmat Aján Tamástól, aki múlt pénteken visszavonult. Korábban Kamuti Jenő, az Európai Vívó Szövetség alelnöke - aki a legutóbbi tisztújító közgyűlésen Aján kihívója volt - jelezte, hogy vállalná a főtitkári munkát.