Vágólapra másolva!

Megnyitják a bobpályát, amelynek ellopták 28 darabját

Az elkövetőket még nem találták meg, de vasárnaptól újra üzemel az a budapesti, XI. kerületi nyáribob-pálya, amelynek 28, rozsdamentes acélból készült darabját lopták el a hónap elején - mondta Varsányi Gézáné, a pályát üzemeltető cég ügyvezető igazgatója.

"A hiányzó elemeket Németországból, az ottani gyártótól kellett megrendelni, és eredetileg úgy számoltunk, hogy most, szezonban, amikor mindenki folyamatosan karbantartja a pályáját, akár több hetet is igénybe vehet az utángyártás" - mondta az ügyvezető.

A szállító cég raktárról tudta pótolni a május 4-re virradó éjjel barbár módon felszaggatott és ellopott, rozsdamentes acélból készült elemeket. Ezek illesztése, hegesztése szombaton megtörtént, a látogatókat vasárnaptól fogadni tudják - közölte Varsányi Gézáné.

A felvonószakaszból 25, a lejövőből pedig három elemet vittek el, és vélhetőleg fémhulladékként értékesítették őket, hiszen a dilatációs összeillesztéseknél is az elemeket elhajlítva, a hegesztéseknél pedig azokat letépve "bontották szét" a pályát, így az elvitt elemek eredeti céljukra már nem használhatók - derült ki a helyszín megtekintése után. Az elkövetők vandál módon kiszaggattak még 100 méternyi kábelt, illetve megrongáltak egy bódét, ezek helyreállítása már korábban megtörtént.

Az anyagi kár tetemes, mintegy négy és fél millió forintnyi, nem számítva a kiesett bevételt - mondta el az üzemeltető. A nyomozást nehezíti, hogy az elkövetés éjszakáján szakadt az eső, a délelőtt kiérkező helyszínelők nem sok nyomot találtak.