Vágólapra másolva!

Élsport negyven felett

Gyűjtőcikkünkben azokat az írásokat válogattuk össze, amelyek a kimagasló tehetségű, ám koruknál fogva már nem a fiatal generáció tagjairól szólnak. Ám olyan sportolókról, akik 40 felett is képesek a kimagasló, világklasszis teljesítményre.

Dennis Rodman
Negyvenöt évesen még mindig kosarazik, s nyilatkozataiban állandóan fricskázza az NBA-t Dennis Rodman, akinek feltett vágya, hogy egyszer visszatérjen a legjobbak közé. Ráadásul az extravagáns, filmes karrierbe is belekóstoló, öt bajnoki aranygyűrűt viselő klasszis ezt komolyan gondolja, s nem edzőként, hanem játékosként lépne ismét pályára.

Teddy Sheringham
A negyvenesztendős csatár tavasszal újabb szezonra kötelezte el magát jelenlegi csapatához, a West Ham Unitedhez.

Gunda Niemann-Stirnemann
A németek háromszoros olimpiai, 19-szeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok versenyzője pályafutása során 19 világcsúcsot ért el.

Evander Holyfield
Negyvennégy esztendősen, 48 profi mérkőzéssel a háta mögött még nem adta fel a reményt a visszatérésre.

John McEnroe
Számtalan tornagyőzelem és 7 Grand Slam-siker után 47 évesen is képes még párosban tornát nyerni az amerikai teniszsztár.

Birgit Fischer
Az idényt ugyan kihagyja, ám 43 évesen nem vonul vissza végleg a németek nyolcszoros olimpiai és 27-szeres világbajnok kajaklegendája.

Alessandro Costacurta
Negyven esztendősen még mindig alapembernek számít az AC Milan labdarúgócsapatának védelmében, mi több, idén BL-elődöntőt vívhatott klubjával.

Martina Navratilova
Minden idők legnagyobb teniszlegendája elnyűhetetlen, párosversenyken még 50 évesen is mindig az esélyesek között van.

Chris Chelios
A kétszeres Stanley-kupa-győztes, 44 esztendős amerikai védő 1984 és 2006 között négyszer léphetett pályára olimpián. Minden idők egyik legnagyobb jégkorongozója még mindig aktív.

Merlene Ottey
A sportág történetének egyik legfantasztikusabb versenyzője rekordnak számító nyolc érmet nyert az olimpiákon, ám aranyra soha sem futotta erejéből. A jamaicaiból szlovénné váló sprinter hivatalosan még nem jelentette be visszavonulását.