Társoldalunk:

Kilenc emeleten lakhatnak olimpikonjaink

2006.09.21. 13:37

Visszatért Pekingből a MOB olimpiai előkészítő bizottsága: a négynapos látogatás során Kamuti Jenő főtitkár, Molnár Zoltán ügyvezető igazgató és Nagy Zsigmond nemzetközi titkár a játékok szervezőivel folytatott tárgyalásokat, továbbá igyekeztek némi "előnyre szert tenni" a szállásfoglalásoknál.

"Jártunk az olimpiai faluban, ahol kinéztünk magunknak egy kilencemeletes házat: ha minden jól megy, az összes magyar sportoló, valamint a szakvezetők ebben az épületben lakhatnak" - számolt be a látogatás egyik legfontosabb mozzanatáról Kamuti Jenő. "Persze, a hivatalos elosztás később lesz, és ahhoz, hogy ezt a háromszázötven főt befogadni képes házat megkapjuk, sportolóiknak jól kell szerepelniük a kvalifikációs versenyeken. Egy biztos, ideális lenne, ha mindenki egy helyen lakhatna, ráadásul az elhelyezkedése is kiváló, hiszen háromszáz méterre van a főbejárattól, mindössze kétszáz méterre a nagy étteremtől, és mellette van egy kisebb étkezde is. A szobák légkondicionáltak, ami nagyon fontos - a csapatvezetés pedig azon lesz, hogy minden további, a kényelemhez elengedhetetlen felszerelést beszerezzen az olimpikonoknak."

A MOB vezetői emellett ellátogattak a kajak-kenu pályához is, ahol egyetlen normális hotel van, két kilométerre a helyszíntől - minden további szálláslehetőség a létesítménytől igen messze fekszik, minimum egyórányi buszútra. "Szinte az utolsó pillanatban érkeztünk, a kapacitás hetven százalékát ugyanis már lekötötték" - mondta a MOB főtitkára. "Szerencsére, sikerült megállapodni a szálloda vezetésével, lefoglaltunk huszonöt szobát, így az utóbbi időben a legeredményesebbnek számító sportágunk képviselői méltó körülmények között készülhetnek majd a versenyekre."

A magyar delegáció emellett a szervező bizottság sportosztályával, a biztonsági részleggel, valamint a jegyelosztásért felelő vezetőkkel is találkozott, és persze vizitált a még épülő létesítményeknél is. "Az már most látható, hogy nagyon nagy olimpia lesz a pekingi, közlekedési gondok nélkül" - összegezte a látottakat Kamuti. "Csodálatos stadionokban és csarnokokban versenyeznek majd a világ legjobbjai, akiket óriási szeretet és tisztelet fog övezni. Ez az egyik legfontosabb tapasztalat: a kínaiak valóban be fogják teríteni a szeretetükkel az ide látogatókat. Az egyedüli problémát a nyelvismeret jelenti majd, ám úgy gondolom, ez nem lehet akadálya annak, hogy örökkön emlékezetes olimpián vehessünk részt nem egészen két esztendő múlva."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK