Vágólapra másolva!
Cseh László bizonyult 2006-ban a 400 méteres férfi vegyes úszás egyetemes legjobbjának: a Kőbánya SC világ- és Európa-bajnok klasszisa vezeti tudniillik az 50 méteres medencében elért eredmények alapján készült hivatalos világranglistát, amelyet a FINA, a nemzetközi szövetség most tett közzé honlapján.

Az első számú magyar úszó azzal a neki aranyérmet hozó idejével (4:09.86 p) került az abszolút sorrend élére, amelyet a tavaly nyári, budapesti Európa-bajnokságon produkált a hosszabbik vegyesszám döntőjében. Noha elmaradt kontinensrekordjától, az évi teljes eredménysor szerint így is három tizeddel gyorsabban teljesítette a távot, mint a világcsúcstartó, olimpiai bajnok amerikai Michael Phelps.

Cseh 200 m vegyesen a 4., s ugyanezt a pozíciót foglalja el 200 m háton is 2006-os idejével. Rajta kívül "dobogóközelbe" került még Flaskay Mihály 50 m mellen, ahol a hatodik, míg Kerékjártó Tamás a rövidebbik vegyesen a hetedik eredmény birtokosának vallhatja magát.

A férfiaknál még a magyar vegyes váltó érdemel külön említést: a Bodrogi Viktor, Bodor Richárd, Cseh, Zubor Attila összetételű négyes a margitszigeti Eb-n nyújtott alakításával (3:38.08 p) Eb-ötödik, a világlajstromban a nyolcadik lett.

A nők múlt évi "leglistáján" már szerényebb a magyar jelenlét. Az elitmezőnybe az Eb-negyedik Boulsevicz Beatrix férkőzött be 200 m pillangón, azonban az országos bajnokságon úszott tavalyi legjobbjával ő is csak a 10., s ugyanez a pozíció jutott Jakabos Zsuzsannának 400 m vegyesen. A hazai rendezésű Európa-bajnokságon a három melltávon három bronzérmet begyűjtő Kovács Ágnes legelőkelőbb helyezése a 12. pozíció 200 méteren.