Vágólapra másolva!
Múlt szombaton jöttek haza, és ezen a héten vasárnap már utaznak is vissza Spanyolországba a legjobb hazai öttusázók edzőtáborozni.

A kanári-szigeteki erőgyűjtést Pálvölgyi Miklós, a férfiak szövetségi kapitánya sikeresnek minősítette. "Nagyon jó volt. A talaj lehetett volna éppen puhább is, de remek időt fogtunk ki, így sokat tudtunk futni. Ez is volt a cél, mert a tavalyi, kései világbajnokság után csak decemberben vághattunk neki a felkészülésnek" - mondta.

A Grand Canaria déli oldalán lévő Argununeinben Balogh Gábor, Marosi Ádám, Németh Róbert, Tibolya Péter, Horváth Viktor, illetve Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Prill Kata és Kovács Sarolta alapozott.

A válogatott vasárnap bő másfél hétre utazik a Barcelona melletti San Cugat edzőközpontjába, ahol a vívás kap hangsúlyos szerepet. "Hagyományosan erős vívómezőny jön össze, ezúttal is helyi vívók, illetve öttusázók lesznek a partnereink. Emellett van ott egy szép 50-es medence, úgyhogy úszni is lehet, és futóedzéseket is tudunk tartani" - közölte a tervezett programot a kapitány.

Ezúttal Balogh, Marosi, Németh, Tibolya, Fülep Sándor és Kasza Róbert, valamint Vörös, Füri, Bartalis Zsófia, Alekszejev Tamara és Tóth Adrienn utazik. Nem tart a csapattal Horváth Viktor, aki az előző túrán lábsérülést szenvedett. Ezen a héten ugyan már elkezdi a futást, de nagyobb terhelésnek a szakemberek szerint nem érdemes még kitenni. A hazatérés után szinte azonnal kezdődik a versenyidény, február 17. és 19. között kerül ugyanis sor a hagyományos fedett pályás budapesti nemzetközi viadalra.

A jövő év végéig névadó szponzorként támogatja a székesfehérvári öttusázókat a Bericap GmbH magyarországi leányvállalata. Az eddiginél szorosabb együttműködést szentesítő szerződést hétfőn írta alá Papp Dénes, a műanyag kupakokat gyártó németországi társaság magyar cégének ügyvezető igazgatója, illetve Floch Balázs, az Alba Volán SC (társ)elnöke.

Kulcsár Antal, a székesfehérvári öttusázók szakmai vezetője, egyben a női csapat szövetségi kapitánya - konkrét összeg említése nélkül - azt mondta, meghatározott rendszer szerint érkezik a pénz, amit szakmai igények alapján edzőtáborozásra, versenyeztetésre, felszerelés vásárlásra fordíthatnak, de akár pszichológus segítségét is igénybe vehetik belőle. A székesfehérvári öttusázók az Alba-Volán-Bericap versenyzőiként szerepelnek az elkövetkező két évben.