Társoldalunk:

Jégre vitték a kajakosokat

2007.02.03. 17:25

A Magyar Olimpiai Bizottság a Peking Szurkolói Klubbal összefogva szombaton olimpiai napot rendezett a városligeti műjégpályán, ahol a korcsolyázók és az eseményre kilátogatók részletekbe menően jó néhány téli sportággal megismerkedhettek. A vállalkozó kedvűek így például még a curlingezők húszkilós, walesi gránittömbje előtt is "söprögethettek".

Két olimpiai bajnokunk, a cselgáncsozó Kovács Antal és az ökölvívó Kovács István az influenzával bajlódva végül nem vállalta a megméretést, hogy számot adjon korcsolyázótudásáról, de utóbbi azt azért elárulta, komoly kötődése van a havas-jeges sportágakhoz. S nem csak azért, mert szeret síelni. "Gyerekkoromban először jégkorongoztam, de fizikailag nem álltam meg a helyem, mint ahogy a kézilabdában sem, tulajdonképpen így lett belőlem ökölvívó" - fogalmazott a WBO korábbi pehelysúlyú világbajnoka.

A vízilabdázó Kósz Zoltán csak a díjátadó szerepét vállalta, így olimpiai bajnokainkat végül Horváth Gábor és Vereckei Ákos képviselte aktívan, mégpedig a kajak-kenusok és a jégkorong-válogatott hírverő hokimeccsén. S a nap során a sportág apróságai, a 6-8 éves mini korosztály legjobbjai is megmutatták, hogy milyen ügyesen terelgetik a "pakkot".

Forrás: [origo]

A műkorcsolyázók közül az Európa-bajnok Sebestyén Júlia, az Eb-4. Pavuk Viktória, valamint az idei junior magyar bajnok Barta Krisztina, Tóth Ádám jégtánckettős tartott bemutatót. A junioroknál kétszeres vb-ezüstérmes, a felnőttek között Eb-10. Hoffmann Nóra, Elek Attila duóval sajnos csak a nézők között találkozhattunk, Elek Attilát pedig két mankóval, fekvőgipszben láttuk viszont egy padon. Mint elmondta, a múlt heti varsói Eb-n elszenvedett szárkapocscsonttörése miatt csak három-négy hónap múlva mehet újra jégre. A padon mellette búslakodott az ugyancsak lesérült rövid pályás gyorskorcsolyázó Darázs Rózsa, aki a torinói olimpián a magyar csapat zászlóvivője volt. Ő a közelmúltban a sheffieldi Eb-n járta meg, amikor egy olasz lány ráesett a térdére. Neki csak öt hetet kell kihagynia, de mire visszatérne, vége a szezonnak...

A gyorskorcsolyasport rejtelmeibe a sokszoros magyar bajnok Egyed Krisztina - aki ugyancsak volt már olimpiai zászlóvivő - avatta be a érdeklődőket, a curling fortélyait pedig a fitnesz világbajnoki címei után sportágat váltó Béres Alexandra magyarázta el. S a vállalkozó kedvűek a hirtelen megszerzett tudást rögtön a gyakorlatban is alkalmazhatták, mert a kamaraerdei Curling Club biztosította a pályát, a köveket, a "söprűket" és a szakképzett oktatást is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK