Vágólapra másolva!

Az olimpikonok is írhatnak blogot Pekingben

Elképzelhető, hogy a 2008-as, pekingi nyári olimpián először engedélyezik a résztvevőknek az internetes naplóírást, a blogot. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán a végrehajtó bizottság ülése után arról tájékoztatott, a döntéshozók fontolóra veszik a világhálós naplóvezetés lehetőségeit, ugyanakkor azt mindenképpen szeretnék megakadályozni, hogy "Big Brother valóságshow jellegű legyen az olimpiai falu.

Az ötkarikás játékok szabályzata szerint a sportolók, edzők, illetve csapatvezetők nem dolgozhatnak lapoknak vagy egyéb médiumoknak a játékok alatt, mivel a NOB így kívánja védeni a média akkreditált képviselőinek jogait.

A naplóvezetés problémáját a NOB sportolói szervezete vetette fel. "A legnagyobb probléma, hogyan találjuk meg az egyensúlyt a szabadbeszéd és a Big Brother jellegű valóságshow között" - mondta Giselle Davies NOB-szóvivő, aki hozzátette, tudomásuk szerint egyes olimpikonok a tavalyi torinói téli játékokon "nem hivatalosan" vezették blogjukat, de ezt szeretnék elkerülni a soron következő, sokkal népszerűbb nyári játékokon, és inkább legális keretek közé szorítanák a blogírást.