Társoldalunk:

Knoch Viktor remekel a Jégcsarnokban

2007.02.09. 21:31

Knoch Viktor 1000 és 1500 méteren is sikerrel vette a selejtezőt a rövid pályás gyorskorcsolyázók budapesti Világkupa-versenyén. Ugyancsak továbbjutott Darázs Péter 500, a nőknél Heidum Bernadett 1500, Huszár Erika és Lajtos Szandra 500 méteren. A pénteki nap zárásaként férfiváltónk pedig 5000 méteren az elődöntőbe verekedte magát.

A fővárosi Jégcsarnokban pénteken délelőtt Darázs Péter számára szörnyen pechesen kezdődött a Világkupa-sorozat záró versenye. A torinói olimpiai 500-on 10., 1500-on 11. helyezett versenyzőnk 1500-on rögtön az első futamban lépett jégre, s itt 2:15,026 perces idővel országos csúcsot ért el. Ezzel az eredményével a többi hat futamot megnyerte volna, a sajátjában viszont csupán negyedik lett... Alapból az első és a második helyezettek jutnak tovább, időeredménnyel pedig a harmadikok közül ketten; így Darázs szombaton a reményfutamokban folytathatja, ám itt mindössze két hely kiadó.

Knoch Viktor tavaly az olimpián ötödik volt 1500-on, idén már szerzett egy Eb-ezüstöt, s most is remekül versenyzett, futamából a második helyen jutott tovább. A későbbiek során 1000 méteren is remekelt, első futamát megnyerte, a másodikban második lett, s immár a legjobb tizenhat között van. Férfi 500-n pedig Darázs Pétert némileg kárpótolta a sors, mert ezen a távon futamában a harmadik helye továbbjutást ért.

Forrás: [origo]

Knoch Viktor


A nőknél 500 méteren két versenyt is rendeznek egymástól függetlenül, az egyikben Huszár Erika, a másikban Lajtos Szandra jutott be a legjobb tizenhatba. 1500-on - ahol első lépcsőben a férfiaknál és a nőknél is a tizennyolc közé kellett bekerülni -, Heidum Bernadett ért célt, mégpedig futamharmadikként. Huszár Erikának, aki ezen a távon negyedik volt az olimpián, a tegnapi negyedik helye azt eredményezte, hogy szombaton délelőtt a reményfutamokban kell javítania.

Ugyanez a feladat vár Tamus Mártonra (500, 1000), Tutrai Tamásra (500, 1500), Tarcali Attilára (500, 1000) és Nagy Mariannra (500). Keszler Andrea sajnos 1500-on csúnyán bukott, de sérülése nem komoly, a 3000 méteres váltóban indulhat.

A nap zárásaként férfiváltónk 5000 méteren nagy bravúrral az elődöntőbe verekedte magát, kihasználva, hogy az Európa-bajnok németek elestek. A Darázs Péter, Tamus Márton, Tutrai Tamás, Knoch Viktor összetételű négyes a franciák és a dél-koreaiak mögött harmadik lett futamában, s időeredményének köszönhetően került a legjobb nyolc közé.

"Elégedett vagyok fiúkkal és a lányokkal is, s nagyjából ilyen eredményekre számíthattunk. A reményfutamokban pedig Darázs Peti és Huszár Erika is esélyes a még kiadó helyek megszerzésére" - mondta el Telegdi Attila szövetségi kapitány.

Fábik Tibor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK