Vágólapra másolva!
A kaposvári Lovas Akadémián rekordmezőny részvételével rendezték meg a Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató és díjlovagló viadalt. A háromnapos esemény programjában huszonhárom versenyszám szerepelt, s a legjobbak között négy és félmillió forintot osztottak szét. A hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt számát, a díjugrató Nagydíj-döntőt 29 induló közül a kecskeméti Horváth Balázs nyerte meg Frederik nevű lovával.

A Mesterek Tornája az elmúlt csaknem két évtizedben komoly rangot vívott ki magának, így nem véletlen, hogy az idei erőpróbán 60 lovas és 120 ló vett részt. Két szakágban is eljött a teljes hazai élmezőny, mellettük pedig német, román és horvát sportolókat is láthatott a közönség. Vasárnapra a jó idő is megérkezett, és a záró nap küzdelmeire kitehették volna a "Megtelt"-táblát a Lovas Akadémia bejáratára. Eddig talán még soha nem látott érdeklődés övezte a hagyományos honi évadnyitót, és a lovasok ezúttal is kitettek magukért.

A díjlovasok kilenc számot mutattak be, és a mezőny tagjai nem voltak irigylésre méltó helyzetben. Szombaton éjjel fél 11-kor (!) fejezték be a programot, de vasárnap reggel fél 8-tól már megint ők következtek a sorban. Az utolsó napon a zenés gyakorlatokat mutatták be. A Nagydíj-kűrt végül Révész Paula nyerte meg Topol nevű lovával Dallos Zsófia előtt, az Intermediaire-kűrben viszont éppen fordított végeredmény született.

Ezután következtek az ugrólovasok. A kis kör román győzelemmel ért véget, majd üde színfolt volt az autós-lovas kombinált szám, ahol a vállalkozó kedvű versenyzők előbb lovukkal teljesítették a pályát, majd futottak egy jót, végül pedig egy Forddal szlalomoztak az akadályok között.

Az igazi izgalmak még mindig csak ezután következtek, s végül a kecskeméti Horváth Balázs és Frederik nevű lovának győzelmével ért véget a Mesterek Tornája díjugrató Nagydíj-döntője. A Turi József-emlékversenyen huszonkilencen vettek részt, és a nehéz, technikás alappályát hat páros teljesítette sikerrel. Az összevetés után hárman maradtak hibapont nélkül, közülük Horváth Balázs bizonyult a legjobbnak Jürgen Mayer és Varga Balázs előtt.

Eredmények, díjugratás
Mesterek Tornája Nagydíj Turi József emlékére (29 induló):
1. Horváth Balázs (Airvent Lovas Klub) Frederik nevű lovával 0 hibapont - 39,95 másodperc
2. Jürgen Mayer (német) Zseni 0 - 44,61
3.Varga Balázs (Kabóka Kft.) Nábob 0 - 46,49

Díjlovaglás
Nagydíj-kűr:
1. Révész Paula (Green Galopp LK) Topol nevű lovával 69,67 százalék
2. Dallos Zsófia (Xenophon LK) Druppy 66,67.

Intermediaire-kűr:
1. Dallos Zsófia Don Pikainah 63,75,
2. Révész Paula Justy Boy 63,67,
3. Szokola Csaba (Körmendi LK) Karnevál 60,75.