Vágólapra másolva!
A férfiaknál a Kuttor Csaba, ifjabb Czencz Péter, Fecskovics Attila összeállítású felnőtt váltó 7., míg a Tóth Tamás, Bogdány Kenéz, Faldum Gábor alkotta junior staféta 10. helyen végzett a Koppenhágában rendezett triatlon Európa-bajnokságon.

A férfi mezőny felnőtt része 18 órakor rajtolt, majd utánuk két perccel a juniorok. A verseny során minden váltótagra 300 méter úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás várt.

Kuttor nagyszerűen kezdett, így az első bolyban tekert, többször szökni is próbált, de mivel nem akadt társa ezen törekvésében, így végül az első emberek futóversenyt vívtak egymással, amiben - a várakozásoknak megfelelően - nem ő volt a legjobb, s a hetedik helyen váltott. A felnőtt világversenyen újonc Czencz kitett magáért, ugyanis mindössze két helyet csúszott vissza, de alig 15 másodpercre volt tőle a hatodik helyezett csapat is.

A befutó ember, a debreceni Fecskovics elsősorban nagyszerű kerékpározásának - meg persze a tőle megszokott jó futásnak - köszönhetően meg is előzte mindhárom "lőtávon belüli" váltót, igaz, a mögötte induló cseh világklasszis, Filip Ospaly őt csapta hátba, így végül hetedik lett a magyar trió.

A felnőtteknél a németek, a junioroknál az oroszok szerezték meg viszonylag magabiztosan a győzelmet. Utóbbi kategóriában a magyarok végig a 10. helyen haladtak.

Még a férfiverseny előtt, a németek mögött a második helyen ért célba a Szalay Szandra, Tóth Zsófia, Kovács Zsófia összeállítású junior női váltó. A magyar csapat óvást nyújtott be, amelyet azonban elutasítottak.

A női junior verseny során minden váltótagra 300 méter úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás várt. A magyaroknál Szalay Szandra kezdett, aki jó úszást követően az ötfős élbolyban ment, ám mivel ő nem kerékpároscipőben tekert, sokkal jobb depózásának köszönhetően 10 mp előnnyel futott ki a pályára.

Előnyét azonban ledolgozták a riválisok, de így is elsőként indíthatta klubtársát, a szintén oroszlányi Tóth Zsófiát. A junior duatlon-világbajnok sem szakadt le úszásban, így három társával együtt "békésen" biciklizett, hogy erősségében, a futásban mindenkit leszakítson és 10 mp előnyt adjon Kovács Zsófiának. A gyöngyösi lány előnye kerékpáron fogyott el német riválisával szemben, futásban pedig nem bírta tartani a tempót, saját bevallása szerint az utolsó 1000 méterre elfogyott az ereje.

A felnőtt hölgyek viadalán szintén német siker született, de ott óriási sprintbefutóban maradtak alul az osztrákok, ugyanis Anja Dittmer az utolsó métereken hagyta faképnél Kate Allent.

Ami a magyarok óvását illeti, a versenybíróság elutasította azt, így a Szalay Szandra, Tóth Zsófia, Kovács Zsófia összeállítású junior női váltó ezüstérmes marad a németek mögött. Az indoklás szerint az utolsó német lány megfelelő távolságot tartott a két mellette elhaladó felnőtt versenyző mögött, amikor kerékpáron felért a magyar váltó zárótagjára, Kovács Zsófiára.

Lehmann Tibor szövetségi kapitány szerint a legnagyobb probléma, hogy a felnőtt és a junior mezőnyt szinte egyszerre indították el, mert ha teljesen külön rendezik meg a két viadalt, akkor ez nem fordulhatott volna elő.

Eredmények:
férfi váltó:
1. Németország (Sebastian Dehmer, Franz Löschke, Daniel Unger)
1:10:03 ó
2. Portugália 1:10:12
3. Oroszország 1:10:25
...7. Magyarország (Kuttor Csaba, Czencz Péter, Fecskovics Attila) 1:11:03

junior férfi váltó:
1. Oroszország 1:11:07 ó
...10. Magyarország (Tóth Tamás, Bogdány Kenéz, Faldum Gábor) 1:15:19

női váltó:
1. Németország (Christiane Pilz, Ricarda Lisk, Anja Dittmer) 1:16:17 ó
2. Ausztria 2 mp hátrány
3. Svájc 32 mp h.

junior női váltó:
1. Németország 1:19:48 ó
2. Magyarország (Szalay Szandra, Tóth Zsófia, Kovács Zsófia) 10 mp h.
3. Oroszország 41 mp h.