Társoldalunk:

Légy gazdag: golfozz, focizz, kosarazz!

2007.07.12. 16:57

A Celebrity 100-as listán szereplő 18 sportoló között meglepő dolgokat fedezhetünk fel. Az nem megy csodaszámba, hogy a Nike, az Upper Deck és a Sony pártfogoltjaként Kobe Bryant 33 millió dolláros vagyonnal előkelő helyen szerepel, csakúgy, mint az egymillióval kevesebbet kereső Miami-center, Shaquille O'Neal, ám a lista 35. helyén még mindig ott található Michael Jordan.

Az egykori Bulls-legenda ugyan évek óta felhagyott az aktív játékkal, de egyrészt tavaly tulajdonrészt szerzett a Charlotte Bobcats csapatánál, másrészt Nike-szerződése révén még mindig dollármilliók ütik a markát (nem véletlen, cipő 500 milliós hasznot jelentenek a sportszergyártó cégnek).

Forrás: EPA

A 24. helyen még mindig ott van Michael Schumacher, aki aktív korszakában 80-100 milliót keresett, így de visszavonulása után is 36 millió dollárt ér a hétszeres világbajnok neve.

A labdarúgókat Ronaldinho képviseli, a Barcelona brazil világbajnoka egy tucatnyi céggel áll reklámkapcsolatban, a fizetése sem megvetendő: egy év alatt így lehet összeharácsolni 31 millió dollárt.

A teniszező Roger Federer 29 millió dollárt gyűjtött, ebből mindössze 8,3 milliót ütögetett össze, a többit a reklámpartnerek (Gillette, Rolex, Nike, Swiss Air, Wilson) adták

A legmenőbb bokszoló Oscar De La Hoya, aki ugyan kevésbé ismert, mint az előtte állók, ám a Floyd Mayweather elleni csata 36 percével 43 milliót kaszált. Jó kis órabér...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK