Vágólapra másolva!
Az amerikai Forbes magazin évről évre feldolgozza a leggazdagabb, legbefolyásosabb emberek listáját - az Egyesült Államok határain belül és kívül egyaránt. A legfrissebb összeállítás a 2006 júniusától 2007 júniusáig terjedő időszakot vizsgálta, ezt felhasználva megállapíthatjuk: a sport világának legismertebb és legtehetősebb szereplői mindig ugyanazon körből kerülnek ki. A kitörés "egyszerű": legyél jó golfozó, sztárfutballista, menő NBA-klasszis vagy csinos teniszező! A Forbes összesített Celebrity 100-as listája az utóbbi 12 hónap alatt keresett dollármilliók mellett figyelembe vette az internetes, nyomtatott sajtóbeli és tévés szereplések/megjelenések számát is.

Tiger Woods (2. hely)
Fizetés: 100 millió dollár
Internetes oldalak: 16.
Sajtómegjelenés: 3.
Tv-szereplések: 3.

Nem meglepő, hogy évről évre az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb televízió személyisége, Oprah Winfrey végez az első helyen, mint ahogy az sem, hogy a listán mindig az élmezőnyben található a világ legjobb golfozója, Tiger Woods is.

A 32 életévében járó klasszis olyan nagyságokat utasított maga mögé a listán, mint Madonna, a Rolling Stones, Brad Pitt, Elton John vagy Steven Spielberg.

Forrás: EPA

Woods 1996-ban lett profi golfozó, 42 hét után elfoglalta a világelső pozíciót, azóta négyszer nyerte meg a PGA Tour-t, a Mesterek Tornáján háromszor diadalmaskodott, kétszeres US Open győztes, háromszor hódította el a British Open serlegét.

Az elmúlt 10 esztendőben a világ legjobban kereső sportolójává vált, mindössze 2004-ben fordult elő, hogy osztoznia kellett a vezető helyen Michael Schumacherrel. A mostani, Forbes által vizsgált időszakban 15 milliót ütögetett össze, a szponzori pénzekből pedig jócskán csepegtetett neki a Nike és a Gillette.

Felesége, a svéd modellt, Elin Nordgren júniusban adott életet lányuknak, Sam Alexisnek.