Vágólapra másolva!
Szabó Katalin és Bencsik Gábor bejutott a legjobb 24 közé, a Verőci Lídia, Kónya Alíz kétpár reményfutamban folytathatja szereplését, a korábbi vb-aranyérmes Pető Tibor, Haller Ákos kettős számára viszont érdemben véget ért a müncheni olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Az egypárban szereplő Kónya futamában harmadik lett, ezzel tagja a negyeddöntő mezőnyének. Ugyanebbe a szakaszba jutott Bencsik is, aki ugyan előfutamában csak ötödik, azaz utolsó lett, de ideje jobb volt, mint több riválisáé. Kónyának az első kilenc, Bencsiknek az első tizenegy hely valamelyikét kellene majd kiharcolnia az olimpiai kvótaszerzéshez.

A Verőci, Kónya kétpár harmadikként ért célba vasárnapi versenyén, ez azonban ebben a mezőnyben csak reményfutamot ért, onnan lehet majd kivívni a középdöntőbe, azaz az első tizenkettő közé kerülést.

Haller és Pető reményei hamar elszálltak. Melis Zoltán szövetségi kapitány beszámolója szerint 750 méternél néhány másodpercre megállt a magyar hajó, mert Petőnek begörcsölt egy izma a vállában. Ezután pedig már nem volt esély jó pozíció, illetve idő elérésére. A korábban kétszeres világbajnok duó az eredménye alapján az E döntőben szerepelt volna, de végül a szakvezetés úgy döntött, hogy az egység nem száll többet vízre. A kvótaszerzéshez az első tizenegy között kellett volna végezni.

A Novák Zsófia, Hajdú Zsuzsanna és a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár, továbbá a Galambos Péter, Zöld Viktor, Kitka Gergely, Markgrúber Balázs könnyűsúlyú négypár, illetve Serényi Tibor adaptív egypárban hétfőn mutatkozik be.

A reményfutamokat és negyeddöntőket kedden és szerdán, a középdöntőket csütörtökön és pénteken, a döntőket pedig szombaton és jövő vasárnap rendezik.