Vágólapra másolva!
Október 20-án és 21-én ötödször rendezik meg a debreceni Fitparádét, s a rendezők a két nap során három helyszínen huszonötezer látogatóra számítanak. Idén is az esemény díszvendége lesz a magyar származású IFBB fitneszvilágbajnok Timea Majorova, napjaink egyik leghíresebb fitneszmodellje, valamint az amerikaifutball-bajnokság (NFL) Hírességek Csarnokába is beválasztott Marcus Allen, az 1983-as Super Bowl legértékesebb játékosa.

"A Fitparédé ugyanúgy ötéves múltra tekint vissza, mint a Főnix-csarnok, ahova először Erdei Zsolt profiökölvívó-mérkőzése után költöztünk be. Nem tagadom, gyöngyözött a homlokom, miként tudom meggyőzni a debrecenieket, hogy fogadjanak be bennünket. De már a kezdetekkor hosszú távra terveztünk, öt plusz három éves időtartamra" - mondta el az esemény sajtótájékoztatóján S. Buranits Ildikó a Fitparádé jogtulajdonosa, egyben a Profi Liga elnöke. A házigazda szerepében Kósa Lajos, Debrecen polgármestere is elismerte, hogy kezdetben kissé hitetlenkedve fogadták, vajon mi sül ki a Fitparádéból. Ám a felek megtalálták a számításaikat, és egy sikeres rendezvény honosodott meg a városban.

"Az első évben egy profi testépítő- és fitnesz Eb-vel nyitottunk, s idén is lesznek rangos versenyeink, de ma már egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kétnapos programban a kilátogató családok minden tagja tartalmason szórakozhasson. A huszonkét versenyszámból tízben bárki elindulhat" - tájékoztatott S. Buranits Ildikó.

Az eseménynek idén is díszvendége lesz a magyar származású IFBB fitneszvilágbajnok Timea Majorova, napjaink egyik leghíresebb fitneszmodellje. A tavalyi Fitparádén rendezték meg először a nevével fémjelzett Tímea Majorova Fit & Beauty Model World versenyt, amelyet Toldi Zsuzsanna nyert meg, s ő címvédőként újra megméreti magát a Főnix-csarnokban.

Forrás: [origo]

Timea Majorova a rendezvény plakátján, előtte a modell verseny tavalyi győztese, Toldi Zsuzsanna

Timea Majorova mellett egy másik világsztár is Debrecenbe érkezik: az amerikai futball liga (NFL) Hírességek Csarnokába is beválasztott Marcus Allen, az 1983-as Super Bowl legértékesebb játékosa. Allen az Oakland Raiders színeiben 1985-ben a liga legjobbja volt, s 1997-ben vonult vissza.

A Fitparádén többek között testépítésben, erőemelésben, fekvenyomásban és szkanderben is erős mezőny jön össze, s az "erős emberek" vetélkedésében még világcsúcskísérletre is sor kerül. A versenyek mindkét napos kísérő rendezvénye a Fitexpo, egy sztárparádéra épülő fitnesz-, wellness- és egészséges életmód kiállítás, divatbemutatóval, fitnesz- és táncbemutatókkal, kvízjátékokkal színesítve. Az expón lesz egészségügyi tanácsadás, testzsír- és vérnyomásmérés, és táplálkozástudományi előadások is zajlanak majd. A hölgyeket speciális, nekik szóló programokkal, szépségápolással kapcsolatos tanácsadással, smink- és fodrászszolgáltatással, alakmegőrző termékek bemutatásával, diétás ételek és italok kóstolójával várják.

A színpadon és több helyszínen, párhuzamosan zajlik a program 10 órától 22, ill. 18 óráig. A rendezők a Fitparádé ideje alatt a három helyszínen huszonötezer látogatóra számítanak. A belépőjegyek 800 forintba kerülnek.