Vágólapra másolva!
Lengyel-magyar két jó barát, márpedig a barátok ismérve, hogy rendszeresen találkoznak egymással, igen ám, de a magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi 20 évben nem örülhetett, amikor a lengyel cimborákkal hozta össze a sors. Ezt a negatív szériát törte meg Várhidi Péter csapata Lódzban, ahol Hajnal Tamás büntetőjével 1-0-ra nyertek a mieink, nálunk ez volt az elmúlt hét sportsztorija.

Nem volt egyszerű. Jó ideje húzódik már a Janics-ügy, a kétszeres olimpiai bajnok ugyanis még tavasszal otthagyta Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportját, és azóta Szegeden készül. A nagy vihart kavart szakítás óta több kísérlet is volt a felek kibékítésre, legutóbb október 12-én jelentette ki a kajakos berkekben csak Kati néniként ismert edző, hogy ad még egy esélyt Janicsnak, aki azonban a kijelölt időpontban nem jelent meg a tatai edzőtáborban.

Ezzel azonban még nem volt vége, mert a szövetség elnöke, Baráth Etele meghívta az érintetteket Tatára, ahol a páros felkészülésének feltételeit és körülményeit próbálták meg tisztázni. Nos, az akció sikerrel járt, mivel a felek megállapodtak abban, hogy Janics Natasa továbbra is Vécsy Viktorral készül Szegeden, míg a jövő márciusi, ausztráliai melegvízi edzőtáborban Sári Nándor kajakedző is segíti majd a szakmai munkát.

Fábiánné pedig hozzájárul ahhoz, hogy Kovács Katalin ezt követően Janiccsal készüljön fel az olimpiai páros válogatóra, ennek a K-2-esnek a munkáját azonban nem ő irányítja. Most már csak remélni tudjuk, hogy az Athénban aranyérmet nyert párossal, amely az utóbbi években össze-visza verte a nemzetközi mezőnyt, minden rendben lesz, és sok örömet okoz még a magyar sportbarátoknak.