Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon sportért is felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter, valamint Elbert Gábor sportszakállamtitkár köszöntötte 75. születésnapja alkalmából Vitray Tamást.

A televíziós személyiség november 5-én töltötte be 75. életévét, melynek alkalmából Magyarország címerét ábrázoló aranygyűrűt és Zsolnay porcelán mokkás készletet kapott ajándékba "sportban végzett kiemelkedő tevékenységéért" a tárcavezető politikustól.

"Vitray Tamás közvetítésein nőttem fel, neve összefonódott a televíziózással. A sportközvetítésekben a Szepesi-korszakot a Vitray-korszak követte. Megtiszteltetés számomra, hogy most én köszönthetem e jeles alkalomból. Külön örülök, hogy tekintélyével és tapasztalatával ma is segíti a magyar sportéletet, mint a Nemzeti Sporttanács elnöke" - mondta Bajnai az ünnepségen.

A Kossuth-díjas Vitray Tamás megköszönte a kedves szavakat, de mint mondta, a sok állami kitüntetés és ajándék ellenére számára a legnagyobb büszkeség az a 44 olimpiai bajnoki cím, amit közvetíthetett a magyar szurkolóknak, szerinte ez megismételhetetlen.

Vitray Tamás újságíróként a Magyar Rádió angol nyelvű adásánál kezdett dolgozni 1957-ben, a televízióhoz egy évvel később került. A Magyar Televízió 1997-ben Örökös tagjának választotta, munkásságát elismerték Rózsa Ferenc-díjjal (1971), Egon Erwin Kisch-díjjal (1995) és Pethő Sándor-díjjal (1999) is.

Vitray Tamás 2004 óta a Nemzeti Sporttanács elnökeként tevékenykedik. Számos könyvet publikált, ezek közül nagy szerelme, a sport többször is főszerepbe került.